Knežević u Crnoj Gori, Crni ima ožiljak na ruci

Rekonstrukcija zločina u frankfurtskom hotelu Luksor prikazana u udarnom terminu na njemačkoj televiziji kako bi se pronašli počinioci
314 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2013. 09:53h

Rekonstrukcija zločina koji se krajem decembra prošle godine dogodio u frankfurtskom hotelu Luksor, kada su noževima izmasakrirani Beograđanin Marko Jakšić (20) i njegov drug Bojan Ristić (37) iz Bora, prikazana je u udarnom terminu TV emisije "XY"- Neriješeni slučajevi.

Za to ubistvo njemačka policija sumnjiči Podgoričanina Aleksandra Lakija Kneževića (26), za kojim je raspisana Interpolova potjernica i njegovog prijatelja, koji je na snimku označen kao Crni.

U emisiji su prikazani detalji zločina, a gledaoci su vidjeli i snimke sigurnosnih kamera i fotografije obojice osumnjičenih, za kojima je raspisana Interpolova potjernica.

Radnja počinje u siromašnoj četvrti Beograda, iz koje Ristić u novembru 2012. odlazi u Njemačku, u potrazi za poslom.

U Ofenbahu, nedaleko od Frankfurta, srijeće se sa Jakšićem, koji na lokalnom tržištu droge ima malu vodeću ulogu – nabavlja drogu, a za njega radi pet dilera. Nedugo nakon dolaska u Njemačku i Ristiću je dozvoljeno da sam diluje drogu po ulicama.

Nakon dvadesetak dana njih dvojica iznenada se sele u omanji hotel u centru Frankfurta. Svake večeri mijenjaju sobu, a policija ni nakon jedanaest mjeseci od ubistva nije otkrila zbog čega.

U emisiji je pojašnjeno da Ristić nije slutio što se za to vrijeme događalo na kriminalnoj sceni, niti da danima dva muškarca tragaju za Jakšićem.

Emisija "Aktenzeichen 'XY' ungeloest" bavi se nerazjašnjenim kriminalnim djelima, koja se predstavljaju kroz kraće, za tu priliku snimljene, igrane filmove

Inspektor Frank Hermann iz Posebne komisije Kriminalističke policije u Frankfurtu, u nastavku priloga objašnjava da se radi o hladnokrvno izvršenom ubistvu. Ipak, on smatra da ubistvo nije bilo primarni cilj Lakija i Crnog, koje smatra ekstremno opasnima.

Policija je pronašla njihov DNK, a jedan se poklapa sa dosijeom Kneževića, koji se, prema onome što se moglo čuti u emisiji, nalazi u Crnoj Gori.

Knežević je visok 1,85 m, a policija ga je uočila i na snimku nadzorne kamere, skupa sa drugim osumnjičenim, koji je star između 30 i 35 godina i visok 1,75 i 1,80, sportske građe.

Policija pretpostavlja da je i on za vrijeme zločina ozbiljnije povrijeđen u ruku, zbog čega je Crni morao kod nekoga obraditi, a ožiljci bi trebali biti i danas vidljivi.

Na temelju tragova njegove krvi policija je rekonstruisala put kojim su pobjegli. Trag je naglo prekinut u jednoj ulici, pa inspektori zaključuju da su se odvezli taksijem ili privatnim vozilom.

Herman je u emsiji zamolio moguće svjedoke iz ulica koje se u videu pominju da se jave policiji.

Emisija "Aktenzeichen 'XY' ungeloest" bavi se nerazjašnjenim kriminalnim djelima, koja se predstavljaju kroz kraće, za tu priliku snimljene, igrane filmove.

Emituje se decenijama na Drugom programu njemačke državne televizije (ZDF) i više puta događalo se da su se nakon emitovanja pojedinih serija javili svjedoci, uz čiju pomoć su neki slučajevi riješeni. Emisiju, u kojoj je policija Njemačke predstavila zločin za koji je osumnjičen Podgoričanin, pratilo je sedam miliona gledalaca.

Bonus video: