Podgorica: Metak u stomak zbog konobarice

Zbog sumnje da je pucnjem iz pištolja u stomak teško ranio Miloša Kovačevića (27), policija je kod Krivog mosta, uhapsila Nikšićanina Vuka Kovačevića
317 pregleda 38 komentar(a)
Kafana Hamo, Foto: Luka Zeković
Kafana Hamo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.10.2013. 06:59h

Podgoričanin Miloš Kovačević (27) ranjen je u pucnjavi, koja se juče oko 15.10 časova dogodila u kafani kod “Hama” u dvorišnom dijelu Ulice Radosava Burića na Zabjelu.

Zbog sumnje da je pucnjem iz pištolja u stomak teško ranio Kovačevića, uniformisana policija je nakon 15-ak minuta kod Krivog mosta u Podgorici, uhapsila Nikšićanina Vuka Kovačevića, koji je pokušavao da pobjegne.

"Vijestima" je u policiji rečeno da se pucnjava dogodila unutar lokala "Hamo" gdje su se Kovačevići, koji nijesu u rodbinskoj vezi, posvađali oko konobarice koja radi u tom kafiću.

Nakon razmirice i međusobnih uvreda oko djevojke, Nikšićanin je izvadio pištolj i ispalio metak, koji je Miloša Kovačevića pogodio u stomak tik iznad kuka.

"On se nalazi u operacionoj sali i životno je ugrožen", rečeno je "Vijestima" oko 17 časova u Kliničkom centru u Podgorici.

Nakon što je ranio Podgoričanina, osumnjičeni Nikšićanin je pokušao da pobjegne, a tokom hapšenja policija je kod njega pronašla pištolj sa još četiri metka u šaržeru.

"On je priveden i u saradnji sa tužiocem znaće se koje krivično djelo će mu biti stavljeno na teret. Vjerovatno će mu ići prijava za pokušaj ubistva", rečeno je “Vijestima” u UP.

Policija je obavila uviđaj u lokalu "Hamo" na Zabjelu, gdje su uzeti tragovi sa mjesta gdje se dogodio obračun, ali izjave od očevidaca.

Inspektori su u kafani pronašli čauru, ali i projektil , koji je teško ranio Miloša Kovačevića.

"Tragovi će biti poslati na vještačenje i analizu u Forenzički centar", saopštili su u policiji.

Sat nakon pucnjave u kafani, gazda, a i drugi očevici nijesu bili voljni da za "Vijesti" ispričaju šta se dogodilo u lokalu, i nijesu dozvolili ni fotografisanje unutrašnjosti.

Bonus video: