Nikšić: Uhapšen osumnjičeni za bombaški napad na Džez klub

Napadač je kroz glavna vrata ubacio eksplozivnu napravu u trenutku kada je u lokalu bilo najmanje 50-ak osoba
261 pregleda 67 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2013. 20:28h

Nikšićka policija je uhapsila Slavka Radovića zbog sumnje da je bacio šok bombu u Džez klub u centru Nikšića.

U eksploziji je lakše povrijeđeno 11 osoba.

Napadač je kroz glavna vrata ubacio eksplozivnu napravu u trenutku kada je u lokalu bilo najmanje 50-ak osoba.

Zbog povreda od gelera sinoć su ipak, radi posmatranja, u nikšićkoj bolnici zadržane četiri osobe, dok je Radojica Vuković (37), zbog oštećenja sinusa prevezen u podgorčki Klinički centar, ali nije životno ugrožen.

Sa ranama od gelera na glavi i nozi, noć u nikšićkoj bolnici proveo je i Anis Rebronja.

TV Vijesti

Prema njegovim riječima, neposredno prije detonacije vidio je kako neko razbija staklo na ulaznim vratima i ubacuje bombu u lokal koja je potom eksplodirala.

"Imao sam osjećaj da sam bio na metar od bombe pošto je detonacija bila jaka. U tom trenutku nastao je metež, omladina je sa osobljem istrčala na zadnja vrata. Ja imam manje rane na licu, vratu, grudima i nozi. Detonacija mi je malo poremetila sluh, ali nije ništa strašno kako je moglo biti", kazao je Rebronja koji će vejrovatno već tokom dana napustiti bolnicu.

Direktor nišićke bolnice, Ilija Ašanin, kazao je da su povrijeđeni počeli da pristižu u bolnicu oko 1 sat iza ponoći.

"Jedan pacijent je zbog povrede maksilarnih sinusa upućen u Klinički centar Crne Gore, na kliniku za uho, grlo i nos. Četvoro je zadržano radi opservacije, a ostali su nakon ukazane pomoći vraćeni na na kućno liječenje uz određenu terapiju“, kazao je Ašanin.

Klub suvlasnički drže braća Davor i Radislav Vojičić i Bato Todorović.

Policija je ranije saopštila da intenzivno traga za osobama koje sumnjiče za podmetanje eskplozije.

"Naime, Dežurna služba Centra bezbjednosti Nikšić je u ponoć obaviještena da je neposredno prije toga došlo do aktiviranja eksplozivne naprave u ugostiteljskom objektu „Jazz Club“ u Ulici narodnih heroja u Nikšiću, usljed čega je povrijeđeno više lica. Prilikom aktiviranja eksplozivne naprave, povrijeđeno je 11 lica, od kojih su dva lica zadobila teške tjelesne povrede i zadržana su na daljoj hospitalizaciji", navodi policija u svom saopštenju.

Galerija

Bonus video: