Preminula hrvatska glumica Dolores Lambaša

U udesu koji se dogodio na autoputu A3 povrijeđen je i glumac Stojan Matavulj, ali su njegove povrede lakše
373 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2013. 13:13h

Hrvatska glumica Dolores Lambaša (32) preminula je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 6.45 časova dogodila kod Velike Kopanice (Brodsko-posavska županija).

Kako prenosi Dnevnik.hr nesreću je skrivio 52-godišnji muškarac, varaždinski glumac Stojan Matavulj, koji je vozio automobil "nisan" u kojem se nalazila Lambaša, a koji je naletio na "polo" zbog ne držanja dovoljnog razmaka.

Stojan Matavulj

Dolores Lambaša rođena je u Šibeniku 29. marta 1981. godine. Bila je hrvatska televizijska, filmska i pozorišna glumica.

Na malim ekranima Dolores su gledaoci mogli da prate u serijama "Dobre namjere", "Zakon ljubavi", "Ruža vjetrova", "Najbolje godine", "Zauvijek susjedi" i "Odmori se, zaslužio si", dok je na pozorišnim daskama zapamćena u predstavi Zagrebačkog HNK, "Dom Bernarde Albe", u režiji Božidara Violića gdje je glumila glavnu ulogu Adele.

Film kojim se najviše ponosi je "Vjerujem u anđele", koji je nagrađen sa sedam nagrada publike širom svijeta. Glumila je i u filmovima "Tumor" i "Pravo čudo".

Dolores je bila poznata i po vezama sa glumcima Ivom Gregurevićem i Franom Lasićem, kao i s preduzetnikom Josipom Radeljakom.

Galerija

Bonus video: