Mugoši ukinuta presuda zbog ubistva Nikezića

Nebojša Mugoša je u podgoričkom Višem sudu osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva kuma Nebojše Nikezića
70 pregleda 38 komentar(a)
Nebojša Mugoša, Foto: Boris Pejović
Nebojša Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.10.2013. 06:56h

Apelacioni sud ukinuo je presudu podgoričkog Višeg suda - kojom je Nebojša Mugoša u podgoričkom Višem sudu osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva kuma Nebojše Nikezića.

Apelacioni je uvažio žalbe višeg državnog tužioca u Podgorici, optuženog Mugošu i njegovog branioca advokata Tomislava Dedića i predmet vratio na ponovno suđenje.

Prvostepenom presudom, koju je izreklo krivično vijeće sutkinje Vesne Moštrokol, nijesu prihvaćeni navodi optužnice da je Mugoša iz koristoljublja i na podmukao način ubio kuma.

Prema navodima optužnice, Mugoša je 17. februara 2011. godine, u podgoričkom naselju Stari aerodrom, na podmukao način i iz koristoljublja ubio Nikezića

Vijeće sutkinje Moštrokol nije prihvatilo pravnu kvalifikaciju iz optužnice - da je Mugoša izvršio krivično djelo teško ubistvo, odnosno na podmukao način i iz koristoljublja, već da se u radnjama optuženog stiču elementi bića krivičnog djela ubistvo iz člana 143 Krivičnog zakonika.

Prema zakonu, za to ubistvo predviđena je kazna od pet do 15 godina.

Prema navodima optužnice, Mugoša je 17. februara 2011. godine, u podgoričkom naselju Stari aerodrom, na podmukao način i iz koristoljublja ubio Nikezića.

Tužilac navodi da je okrivljeni iskoristio svoj kumovski odnos sa Nikezićem i veliko povjerenje i da ga je ubio u namjeri da prisvoji 515.000 eura, koje mu je Nikezić predao na čuvanje. Okrivljeni je 17. februara, prema optužnici, mobilnim telefonom pozvao kuma na sastanak, a zatim u ugovoreno vrijeme došao “ford-fiestom” naoružan.

“Kada mu je kum prišao, Mugoša je iz automatske puške ispalio više hitaca, koji su ga pogodili u grudi i leđa”, piše u optužnici.

Bonus video: