Šuljagić: Imamo potencijal da prezimimo u Evropi

"To je ekipa koja ima potencijal da prezimi u Evropi. Problem je što ćemo za protivnike imati ekipe koje isto ili slično razmišljaju", dodaje Šuljagić.
1 komentar(a)
Luka Šuljagić, Foto: Cev.lu
Luka Šuljagić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 23.10.2013. 09:14h

Od 28. avgusta i starta priprema za novu sezonu prošla su skoro dva mjeseca - odbojkaši Budvanske rivijere već sjutra protiv češkog Jihostroja na svom terenu imaće priliku da provjere koliko su uradili i koliko spremni dočekuju start Lige šampiona.

"Davno je bio 28. avgust kada smo krenuli na Cetinju. Zbog toga mogu da kažem da fizički spremni dočekujemo start", kaže za “Vijesti” srednji bloker Budvana Luka Šuljagić.

Budvani su za ovu sezonu i nastup u najjačem klupskom takmičenju okupili najveći dio crnogorske reprezentacije, uz italijanskog tehničara Marka Falaskija. Time je skraćen potreban period za uigravanje, iako je trebalo da se kompletna ekipa uigra sa novim dizačem.

"To je ekipa koja ima potencijal da prezimi u Evropi. Problem je što ćemo za protivnike imati ekipe koje isto ili slično razmišljaju", dodaje Šuljagić.

Podsjećanja radi, rivali Budvana, osim Jihostroja, su još i francuski Pari volej i poljska Rešovija, teži rivali od vicešampiona Češke, koji je bio protivnik Rivijere u grupi i prošle sezone.

"Jihostroj nije jak kao prošle godine, barem ne po imenima. Fale dva osnovna primača, Platenik i Rohas, koji su im bili glavni nosioci igre u sezoni koja je iza nas. U tome vidimo dobru šansu da slavimo u četvrtak", ističe popularni Šuki.

Osam kontrolnih utakmica u pripremnom periodu nijesu baš maksimum za ekipu koja treba da igra Ligu šampiona, posebno što rivali nijesu bili klase timova sa kojima će izabranici Siniše Reljića igrati u LŠ.

"Fali nam još koja jaka utakmica, ali šta je tu je. Servis nam može donijeti prevagu u meču sa Jihostrojem. To zahtijeva koncetraciju i odgovornost, koji ne smiju nedostajati. Nadam se što većoj podršci sa tribina i prvoj pobjedi u Ligi šampiona ove sezone", zaključio je Šuljagić.

Bonus video: