Recepcionerka "Granda" puštena iz zatvora: Braniće se sa slobode

Vukić je tokom istrage u cjelosti negirala krivično djelo
439 pregleda 1 komentar(a)
hapšenje Cetinje, Foto: Uprava policije
hapšenje Cetinje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 27.07.2018. 14:39h

26-godišnja Nikoleta Vukić, recepcionerka cetinjskog hotela „Grand“, koja je uhapšena zajedno sa svojim bratom od tetke 35-godišnjim Ivanom Jovanovićem nakon što je policija u hotelskoj sobi pronašla otužje i silikonske maske, puštena je iz zatvora da se u daljem postupku brani sa slobode.

To je za Vijesti potvrdio branilac osumnjičene advokat Damir Lekić, objašnjavajući da je Sud uvažio njegovu žalbu i da je njegovoj branjenici ukinut pritvor.

„Mojoj branjenici je bio određen i produžavan pritvor zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoka. U vezi navedena dva pritvorska osnova napisao sam žalbu smatrajući da ti razlozi više ne stoje jer su saslušani svi svjedoci koje je predložilo Tužilaštvo, kazao je advokat Lekić.

On je dodao i da je uvažena žalba koja se odnosi na određivanje pritvora osumnjičenom Ivanu Jovanoviću.

„Ta žalba je odbijena u odnosu na pritvorski osnov koji se odnosi na opasnost od ponavljanja djela zbog njegove ranije osuđivanosti i uporednog vođenja jođ jednog postupka protiv njega, objasnio je advokat Lekić

Oni su uhapšeni 8. juna kada su u hotelu pronađene maske i oružje i od tada se nalaze u pritvoru. Iz policije je tada saopšteno da se sumnjiče da su učestvovali u pripremanju ubistva pripadnika organizovane kriminalne grupe. Nadležnost je ipak pripala cetinjskom Osnovnom sudu.

Tokom istrage, Vukić je u cjelosti negirala krivično djelo te da je u sobi 213 koja se inače ne koristi, po odobrenju svog šefa ostavila gume. Tužiocu je pojasnila i da je po odobrenju ključ od te sobe držala u svom automobilu koje je često davala na upotrebu bratu Ivanu.

To je potvrdio i njen brat koji je priznao da sve ono što su inspektori pronašli u sobi 213 pripada njemu. Objasnio je da je oružje i maske kupio dvije – tri godine ranije te da se zbog čestih policijskih pretresa odluio da ih sakrije u hotelu. Tvrdio je da je navodno bez pitanja i znanja svoje sestre kopirao ključ od sobe a potom u istu unio automatsku pušku, dvije maske, eksploziv i municiju.

Bonus video: