Uhapšeno petoro mladića koji su tukli srednjoškolca koji je podržao Paradu

Uhapšeni su N.Č. (21), S.R. (18), R.O. (17) i B.V. (16) iz Podgorice...
284 komentar(a)
Huligani Parada ponosa, Foto: Zoran Đurić
Huligani Parada ponosa, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.10.2013. 15:41h

Podgorička policija je uhapsila pet osoba koje se sumnjiče za napad na srednjoškolca koji je u nedjelju učestvovao na Paradi ponosa, potvrđeno je iz policije.

Uhapšeni su N.Č. (21), S.R. (18), R.O. (17) i B.V. (16) iz Podgorice, koji su osumnjičeni da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje.

Napadnuti mladić je, nakon ukazane pomoći u Urgentnom bloku Kliničkog centra u Podgorici, gdje je konstatovano da je zadobio lakše tjelesne povrede, pristupio u prostorije CB Podgorica i podnio pismenu prijavu protiv lica koja su ga napala.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti predati Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osamnaestogodišnji Podgoričanin, član delegacije LGBT Foruma Progres na Povorci ponosa, pretučen je sinoć oko 22 časa u Podgorici, potvrđeno je "Vijestima" u policije.

"Prema informacijama iz Kliničkog centra zadobio je lakše tjelesne povrede. Inspektori postupaju po prijavi i rade na rasvjetljavanju napada. O svemu je obavješteno tužilaštvo", rečeno je iz policije.

"Riječ je o 18-godišnjaku, koji nije LGBT osoba, inače jedinom podgoričkom srednjoškolcu koji je javno prisustvovao i podržao Prajd"

Na fejsbuk stranici LGBT Foruma Progres sinoć je objavljeno da je mladića napalo 20 muškaraca u blizini zgrade u kojoj stanuje:

"Riječ je o 18-godišnjaku, koji nije LGBT osoba, inače jedinom podgoričkom srednjoškolcu koji je javno prisustvovao i podržao Prajd".

Nešto ranije, na istom profilu objavljeno je da su neki od napadača poznati.

Stevan Milivojević, direktor LGBT Foruma Progres je sinoć, nakon što je u KC završen pregled pretučenog mladića, kazao da zbog njegove sigurnosti ne može otkrivati više detalja o napadu, niti reći u kom se dijelu Podgorice dogodio napad.

Bonus video: