Goranu Vujeviću preminuo petogodišnji sin!

U noći između nedjelje i ponedjeljka, kapitenu italijanskog prvoligaša Sir Sejftija iz Peruđe preminuo je petogodišnji sin Stefan, prvo dijete Gorana i njegove supruge Franćeske
60 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2013. 17:11h

Vijest kakvu nikada ne biste željeli da objavite. Velika tragedija zadesila je najboljeg crnogorskog odbojkaša svih vremena Gorana Vujevića, bivšeg reprezentativca SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore – u noći između nedjelje i ponedjeljka, kapitenu italijanskog prvoligaša Sir Sejftija iz Peruđe preminuo je petogodišnji sin Stefan, prvo dijete Gorana i njegove supruge Franćeske.

"Predsjednik Sirći, kompletna uprava, treneri igrači i svi članovi kluba se pridružuju bolu i tuzi kapitena, sjajnoj osobi, velikom čovjeku, u ovom za njega teškom trenutku", navodi se u saopštenju Sir Sejftija iz Peruđe.

Sahrana Stefana, koji je bolovao od rijetke i teške bolesti, biće obavljena sjutra u 15 časova, u crkvi u Betoni, u opštini Peruđa.

Između ostalih, sahrani će prisutvovati i Igor Vušurović, v.d. direktora crnogorske Uprave za mlade i sport, prijatelj i dugogodišnji saigrač Vujevića iz reprezentacije.

Goran Vujević (40) od 1996. godine do danas igra u Italiji (izuzev sezone 1998/1999), u kojoj je promijenio devet klubova. Karijeru je počeo u rodnoj Budvi, tadašnjoj Avali, nakon čega se 1990. godine preselio u Partizan, a iz Beograda na Apeninsko poluostrvo.

U dugogodišnjoj reprezentativnoj karijeri, između ostalog, osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine i bronzu četiri godine ranije u Atlanti, bio je prvak Evrope 2001. u Češkoj, te vicešampion svijeta 1998. godine u Japanu.

Posljednju medalju (bronzu) za SCG osvojio 2005. godine u Rimu, na Evropskom prvenstvu.

Razlazom Crne Gore i Srbije, Vujević je odlučio da okonča reprezentativnu karijeru, iako je i danas sa uspjehom igra u jednoj od najjačih liga planete...

Bonus video: