ODLAZAK SA TITULOM?

Ivan Strugar: Zaslužio sam ljepši kraj

"Ukoliko se u ringu izborim sa pritiskom i budem iskoristio znanje i isklustvo iz brojnih mečeve sa ruskim borcima onda smatram da mogu povratiti šampionski pojas", kaže Strugar
396 pregleda 31 komentar(a)
Ivan Strugar, Foto: Zoran Đurić
Ivan Strugar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.10.2013. 13:30h

Najbolji crnogorski kik - bokser svih vremena, Ivan Strugar, pokušaće 14. decembra da povrati WAKO Pro titulu prvaka svijeta u lou - kiku do 88,6 kilograma. Iako je termin održavanja meča u 6.

“Splendid gran priju” samo dva dana prije njegovog 39. rođendana, Strugar smatra da ima šansi protiv 13 godina mlađeg svjetskog prvaka, Rusa Alekseja Rubkova. On je 9. marta pobjedom nad Amerikancem Džordanom Mičelom došao do upražnjene šampionske titule, pošto je Francuz Frederik Beloni odbio da brani pojas.

"Odluku da se ponovo vratim donio sam poslije višemjesečno razmišljanja, a na nju je uticao podatak da je moja karijera bila isuviše dobra da bih je završio na način na koji sam to uradio u porazu od Belonija u junu prošle godine. Nije strašno izgubiti ali želim da boljim nastupom u napadu na titulu popravim utisak sa moja dva prethodna meča. I ni sada ne razmišljam da li je meč sa Rubkovom posljednji, jer ne želim da sebi stvarnam dodatni pritisak. Moja očekivanja, ali i naše sportske javnosti su ionako isuviše velika, da bih još i o tome razmišljao" kazao je danas Strugar.

nna konferenciji za novinare su prisustvovali njegov menadžer Slobodan - Boban Nikić, predstavnica generalnog sponzora “Montera Montenegro - Dukljanski vrtovi” Milena Spahić i portparol Splendida Maja Vukićević.

Strugar je najuspješniji kik - bokser u istoriji WAKO federacije i jedini je osvajao šampionske pojaseve u pet različitih težinskih kategorija. Titulu je gubio samo u polsjednjoj do 88, 6 kilograma i to dva puta, od Bosanca Salka Zilčića, od kojeg je bio bolji u dva od tri duela i potom od Belonija.

"Rubkov je borac koji meni odgovara stilom, i tipični je opredstavnik ruske škole. Voli da vodi borbu i drži distancu, i nije borac koji pokušava da žestokim tempom riješi meč. Ukoliko se u ringu izborim sa pritiskom i budem iskoristio znanje i isklustvo iz brojnih mečeve sa ruskim borcima onda smatram da mogu povratiti šampionski pojas. Iako sam imao tri operacije i potom pauze tokom karijere, nikada nisam bio bez meča 18 mjeseci. Zato sam promijenio i način treninga, kondicioni koji sam počeo krajem avgusta radim po novom prgramu koji je uradio Marko Grujičić, i svi dosadašnji pokazatelji govore da ću biti fizički spreman za borbu".

"Ostaje samo isti tehničko - taktički program u Aristonu sa trenerima Predragom Lekićem i Petrom Kneževićem, a da bih povratio osjećaj borbe u ringu, ovoga puta ću sparingovati u Splitu i Beogradu, jer ovdje nemam adekvatne sparing partnere u mojoj kategoriji", istakao je Strugar.

On je u karijeri slavio u svih 25 borbi sa ruskim kik - bokserima, ali i u svih pet prethodnih mečeva u ringu “Splendida”.

"Ti podaci su me dodatno učvrstili u odluci da se ponovo vratim i treniram sa dodatnim motivom. Iako sam nakon poraza u Beogradu od Belonija mislio da je to kraj, ipak me je u suprotno ubijedio podatak da želim i da moja karije zaslužuje ljepše uspomene i sjećanja. Ukoliko u ringu sprovedem svoje zamisli, ostvariću cilj", zaključio je Strugar.

Titula za kraj saradnje

" Lično sam želio da odlučujući meč za titulu u kojem je Strugar nokautirao Zilčića bude posljednji. Ipak, razumio sam Strugarovu želju za revanšom Beloniju koji jedini ima pozitivan skor u međusobnim mečevima. Sada sam upotpunosti ubijeđen da je Strugarov povratak prava odluka, tim prije jer ima iskustva u borbi sa ruskim borcima. Upravo je podatak da ga nikada nijesu pobijedili i želja da to konačno urade uticao da Rubkov štab u odbrani titule da prednost našoj kandidaturi", rekao je Nikić i dodao:

"Da li će Strugar i dalje nastaviti da se bori, ne znam, ali sam siguran da mu ja nakon 14. oktobra više neću organizovati mečeve", naglasio je WAKO Pro menadžer Boban Nikić, nakon potpisivanja memoranduma o sponzorstvu sa “Dukljanskim vrtovima”.