Mršajte obavljajući svakodnevne aktivnosti

Neke obaveze i vrijeme koje provodimo sa najdražima mogu biti idealni da izgubimo koju kaloriju uz male promjene životnog stila
4 komentar(a)
mršanje, Foto: Www.heal-wheel-india.com
mršanje, Foto: Www.heal-wheel-india.com
Ažurirano: 21.10.2013. 10:55h

Bez obzira na to što kažu stručnjaci za prehranu i vježbanje, mršaviti je teže nego ikada. Mame nas razne poslastice, imamo velik izbor hrane i puno obaveza zbog kojih vježbanje nije na listi prioriteta. Ali neke obaveze i vrijeme koje provodimo sa najdražima mogu biti idealni da izgubimo koju kaloriju uz male promjene životnog stila.

1. Umjesto da u petak veče napornu radnu sedmicu zaokružite opuštanjem u baru, prvo vježbajte pola sata i potrošite 222 kalorije. Nakon toga mirne duše s prijateljima ispijte čašu vina. Prema Alcohol Research Groupu, u čaši vina u prosječnim kafićima i barovima ima 29 kalorija.

2. Doručak je važan, to svi znamo, ali umjesto kobasica, salame i pečene slanine, radije birajte kuvana jaja ili povrće i voće, Vjerujte, vaša bedra biće vam jako zahvalna na tome.

3. Plesom možete popraviti raspoloženje, ali i izgubiti kalorije. Uključite omiljenu muziku i plešite 45 minuta po kući - izgubićete 284 kalorije.

4. Kada god imate mogućnosti, radite vani. Lični trener Natali Vesel za Huffington Post ističe da bilo kakav rad poput uređivanja bašte ili sakupljanja lišća, u ovo jesenje doba može da sagori 258 kalorija za 45 minuta.

5. Krećite se i kada ste kod kuće. Dok gledate omiljenu seriju na TV-u radite jednominutne vježbe i ponovite ih po šest puta: trčite u mjestu, radite trbušnjake, preskačite konopac, skačite sa rukama u vazduh i radite sklekove kao zadnju vježbu.

6. Idite u nabavku i kuvajte. Otiđite u nabavku namirnica jer 45 minuta šopinga troši 113 kalorija, a zatim se bacite na kuvanje ukusnog obroka jer sat vremena pripremanja hrane troši 168 kalorija.

7. Prepolovite porciju u restoranu ili je podijelite s nekim i poješćete 250 kalorija manje.

8. Nakon večere prošetajte sat vremena po kvartu i izgubićete 277 kalorija, ali se i riješiti nagomilanog stresa.

9. Piletinu možete da spremite i samo sa povrćem, bez ulja, u vodi. Jedna kašika ulja ima 117 kalorija, a ako govedinu zamijenite tofuom, a rižu rezancima, uštedjeli ste još 250 kalorija.

10. Vozite biciklo. Ako imate kakve obaveze i možete ih obavljati biciklom, idealno ćete spojiti ugodno s korisnim. Pola sata vožnje može sagorijeti i do 250 kalorija.

11. Nema razloga da ne uživate u ukusnom jelu poput takosa, ako uvedete male promjene. Umjesto običnog brašna koristite kukuruzno, a pavlaku zamijenite malomasnim jogurtom. Budete li koristili i ostale namirnice koje imaju manje kalorija, bićete u minusu za 150.

12. Poslovi u kući su svima mrski, ali mogu da imaju i dodatne koristi. U 80 minuta čišćenja poput usisavanja, brisanja prašine, čišćenja svih uglova po stanu i ribanja radnih površina, izgubićete oko 250 kalorija.

Bonus video: