Hronologija sukoba policije i huligana: Dva sata incidenata

Prvi incidenti su zabilježeni prije 11 časova, a na ulicama je bilo mirno tek oko 13 sati
53 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2013. 07:14h

Ulični obračuni policije i huligana su obilježili jučerašnje Paradu ponosa.

Prvi incidenti su zabilježeni prije 11 časova, a na ulicama je bilo mirno tek oko 13 sati.

Hronologija sukoba:

10.40 časova - Manja eksplozija čula se u blizini nekadašnjeg hotela “Crna Gora”. A nešto kasnije neko je u Ulici slobode, tik ispred kordona policije bacio suzavac.

11.02 časova - Prvi naleti huligana počeli su iz pravca Sahat kule, kod restorana “Pod volat”, a nakon toga nasilje se prenijelo i na centar grada, ali i dio preko Morače.

11.11 časova - Iz pravca centra grada čule su se jake detonacije, jer je policija počela da u pravcu huligana ispaljuje suzavce.

11.15 časova - Grupa od oko 300-400 demonstranata krenula u sinhronizovani napad na kordon policije, koji je bio postavljen u kvartu kod restorana “Maša”.

11.17 časova - Policija ispalila veliku količinu suzavca, a potom se huligani ovukli ka zgradi Simpa i Vektre, ostavljajući za sobom pustoš i polomljene žardinjere i kontejnere.

11. 25 časova - Huligani se grupisali lod “Alpe bara”, a potom sa dvorišnih djelova zgrada opet krenuli u napad na kordone policije kod “Maše”.

11. 30 časova - Policija palicama rastjeruje grupe vandala kod Ekonomske i Trgovinske škole. Zbog suzavca huligani bježe ka Zabjelu.

11.35 časova - Policija bacila novi suzavac na grupe huligana u kvartu kod "Maše", zbog čega se demonstranti povlače ka zgradi ANB-a, “Vijesti”, Kliničkog centra...

11.37 časova - Sukob policije i huligana na Rimskom trgu, nakon što je grupa demonstanata džipove sa obilježjem UP zasula kamenicama. Novi suzavac bačen na taj trg, gdje je nekoliko minuta ranije desetine mirnih građana u baštama lokala pilo kafu.

11.45 časova - Bačen novi suzavac kod “Maše”, ali i “Vijesti”, zbog čega su se manje grupe vandala povukle ka parku, ali i zgradi TVCG. Policija suzavcem tjerala i manje grupe, koje su iz Njegoševog parka i Trga Republike udarale na kordone.

12.00 časova - Završena Parada ponosa, ali ne i posao za policiju. Mobilne ekipe pripadnika Specijalne antiteroritičke jedinice džipovima blokirali raskrsnice u dijelu grada preko Morače, a potom silom i suzavcem otjerali demonstrante.

12.10 časova - Grupa huligana kamenovala zgradu “Vijesti”, a petanestak minuta kasnije nekoliko vandala ponovo kamenom gađalo kancelarije lista, ali i demoliralo službeni automobil na parkingu.

12.30 časova - Ugušene borbe u dijelu grada preko Morače, a policija se narednih pola sata bavila hapšenjem huligana, privođenjem u zgradu policije...

Galerija

Bonus video: