Ćaćić: Možemo do druge runde

"Naša šansa je sigurno Jihostroj, protiv njih moramo da idemo na svih šest bodova, jer su oni najslabiji u grupi", kaže za "Vijesti" Ćaćić
2 komentar(a)
Ćaćić, Foto: Www.cev.lu
Ćaćić, Foto: Www.cev.lu
Ažurirano: 20.10.2013. 15:28h

Odbojkaši Budvanske rivijere broje posljednje dane do starta novog nastupa u Ligi šampiona, u kojoj izabranici Siniše Reljića priželjkuju bolje rezultate u odnosu na prethodne dvije sezone, žele da pokušaju da se plasiraju u drugu rundu.

Pripreme za prvi meč sa čeških Jihostrojem (24. oktobar) su, praktično, završene, Budvani su spremi za početak...

"Ne bi valjalo da nismo spremni", uz osmijeh za „Vijesti“ kaže primač servisa Budvanske rivijere Vojin Ćaćić, jedna od udarnih snaga ekipe.

Budvani su u pripremnom periodu odigrali osam mečeva, i sve riješili u svoju korist. Nakon pojedinačnih provjera protiv Budućnosti i Vojvodine, crnogorski šampion je potom osvojio prva mjesta na međunarodnim turnirima u Kladovu (domaćin Đerdap, Crvena zvezda, bugarska Montana) i Novom Sadu (bugarski timovi Levski i Dobruđa, te Vojvodina). Do meča sa Jihostrojem neće imati više provjera, već će samo trenirati i dotjerivati formu za start Lige šampiona...

"Turniri su nam mnogo značili. Istina, nisu to bili neki posebni rivali, ali smo mi obraćali pažnju na našu igru i to nam je bio prioritet. Da promijenimo ono što nije funkcionisalo kako treba. U Kladovu je bilo padova u igri što je i logično s obzirom na to da su nam to bile prve utakmice, ali već u Novom Sadu je sve došlo na svoje i lagano smo osvojili turnir. Bolje bi bilo da smo odigrali još koji meč, možda neki jači turnir, ali ovo je bilo najviše što smo mogli da obezbijedimo trenutno. Što se uigravanja tiče, imamo sasvim dobru situaciju da to naradimo na treningu, tako da mislim da će sve da se poklopi do prve utakmice", nastavlja Ćaćić.

Budvani su ljetos dosta promijenili ekipu, stigla je nova dijagonala, italijanski tehničar Marko Falaski i korektor crnogorske reprezentacije Aleksandar Minić. Došli su i primači naše nacionalne selekcije Aleksandar Milivojević i Marko Bojić, srednjak Ivan Ječmenica, korektor Slobodan Bojić…

"Mislim da je ekipa bolja nego prošle godine. Veliki je plus što se svi znamo iz reprezentacije. Evroliga nam je mnogo značila ove godine, i uštedjela dosta vremena na, možda, nekom upoznavanju i uigravanju. Bilo je malo problema sa uigravanjem tehničara sa napadačima u zoni četiri, ali smo neke stvari promijenili i sad to mnogo bolje funkcioniše", ističe Ćaćić.

Rivijera je u grupi sa poljskom Rešovijom, francuskim Pari volejem i češkim Jihostrojem. Sedam prvoplasiranih i pet drugoplasiranih ekipa izboriće plasman u narednu rundu. Budvani priželjkuju uspjeh od prije tri sezone, kada su uspjeli da prođu grupu…

"Naravno da može, svi vjerujemo u to i svi imamo isti cilj da se prođe grupa. Mislim da bi i plasman u CEV kup takođe bio veliki uspjeh. Naša šansa je sigurno Jihostroj, protiv njih moramo da idemo na svih šest bodova, jer su oni najslabiji u grupi. Sa ostalima idemo da se borimo, ne predajemo se nikad i sigurno ćemo otkinuti još koji bod, možda i pobjedu", zaključio je primač servisa Budvanske rivijere.

Odličan raspored utakmica

Prvi rival Budvana, u četvrtak, u Mediteranskom sportskom centru, je poznat rival od prošle sezone – češki Jihostroj. Česi su na svom terenu slavili 3:0, dok se crnogorski šampion revanširao u Budvi sa 3:2.

"Raspored utakmica je odličan. Normalno da je plan da uzmemo sva tri boda kod kuće u četvrtak i onda da se okrenemo gostovanju Rešoviji, i da damo sve od sebe i uzmemo koji bod. Sve osim naše pobjede u četvrtak bi bio veoma loš rezultat", kaže Ćaćić.

Bonus video: