Vitamin D povećava libido kod muškaraca jer stimuliše proizvodnju testosterona

"Istraživanje je pokazalo da muškarci koji pate od nedostatka seksualne želje trebaju provesti 30 minuta na suncu dnevno tokom 14 dana kako bi povećali vitamin D, a samim tim i želju za seksom"
676 pregleda 0 komentar(a)
vitamin d, Foto: Www.shutterstock.com
vitamin d, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 27.07.2018. 15:14h

Najsrećniji ljudi su oni koji imaju priliku uživati u suncu većinu godinu, zbog toga su Australijanci u samom vrhu ove liste. Ukoliko ne živite u takvoj zemlji, potreban vam je produženi godišnji odmor kako biste nadomjestili nedostatak vitamina D koji je ključan za zdravlje, ali i seksualni život.

Seksologinja Aki Dilks kazala je kako ovaj vitamin stimuliše proizvodnju testosterona koji je najodgovorniji za seksualni nagon, a sunce je ključan faktor za dobijanje vitamina D.

Nedostatak vitamina D smanjuje estrogen kod žena, a samim tim i želju za seksualnim odnosom. Estrogen održava i vaginalne mišiće jakima.

"Istraživanje je pokazalo da muškarci koji pate od nedostatka seksualne želje trebaju provesti 30 minuta na suncu dnevno tokom 14 dana kako bi povećali vitamin D, a samim tim i želju za seksom", kazala je Dilks.

Ukoliko niste u mogućnosti boraviti na suncu, onda je potrebno da uzimate suplement ovog vitamina, prenosi klix.ba.