Suđenje za ubistvo Šoškića: Kožar nije zatekao Bojića pored jakne

Bojić je na suđenju ponovio da je te večeri bila velika magla i bila je slaba vidljivost
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2013. 15:52h

Beranski policajac Željko Bojić ispričao je juče u Višem sudu u Bijelom Polju da je za, sada pojkojnim, Miroslavom Šoškićem u noći potjere tragao dok nije našao njegovu odbačenu jaknu kod kafea “Madona”.

“Tu se moja potjera završava”, rekao je Bojić, u nastavku suđenja.

Njemu i policajcu Adnanu Kožaru sudi se za smrt dvadesetdvogodišnjeg Beranca Miroslava Šoškića, koji je 17. decembra 2008. pobjegao iz beranske policije, a čije je tijelo kasnije pronađeno na obali Lima.

Bojić je ponovio da je te večeri bila velika magla i bila je slaba vidljivost.

“Šoškić je bježao u pravcu buvlje pijace. Pozvao sam dežurnu i kazao im da je Šoškić pobjegao. Išao sam za njim i dok sam prolazio kroz grad, on se nalazio na nekih 40 metara od mene. Kada sam bio blizu kafea 'Madona' vidio sam na asfaltu Šoškićevu jaknu i tu se moja potjera završava”, kazao je Bojić.

Rekao je da je u tom trenutku Kožar stigao s lijeve, a pripadnici Interventne sa desne strane.

Na pitanje zamjenice tužioca Nade Bugarin - da li je prilazio obali Bojić je kazao: “Ne znam. Možda jesam sa svim kolegama, bilo nas je oko 15”.

Kožar je rekao što je pričao u istrazi i na glavnom pretresu - da je potrčao za Bojićem nakon što mu je kolega rekao kojim putem da ide za Šoškićem.

I on je opisao isto mjesto na kome je pronađena jakna, rekavši da nije tada odmah ugledao i Bojića.

Tvrdi da ga je pozvao telefonom da vidi gdje se nalazi.

”Poslije mog poziva, kroz jednu minutu ugledao sam Bojića. Pitao sam ga - 'Gdje ti je lice', a on mi je odgovorio - 'Ne znam', poslije čega smo zajedno svi pošli do Lima”, rekao je Kožar.

Na pitanje zamjenice tužioca Nade Bugarin - da li je prilazio obali Bojić je kazao: “Ne znam. Možda jesam sa svim kolegama, bilo nas je oko 15”

U nastavku suđenja policajcima, odgledan je video snimak rekonstrukcije, obavljene u decembru prošle godine.

Suđenje se nastavlja 12. novembra.

Miroslav Šoškić nestao je 17. decembra 2008. godine, bježeći pred policijom.

U prvoj zvaničnoj verziji stradanja, on se, navodno, udavio u Limu, a sve povrede po glavi i tijelu, kako je vještačila dr Dragana Čukić, posljedica su udaranja o stijene i kamenje u vodi.

Optužnica je, međutim, uslijedila nakon nalaza dr Miodraga Šoća, čijim je vještačenjem utvrđeno da je smrt bila nasilne prirode.

U optužnici piše da su Bojić i Kožar, poslije nanošenja više teških povreda Šoškiću, natjerali mladića da skoči u Lim.

Galerija

Bonus video: