Da se greške ne ponove

Najbolji crnogorski stonoteniser Čekić je, uprkos uspjehu, propustio dva profesionalna turnira na kojima je trebalo da učestvuje i to greškom Stonoteniskog saveza Crne Gore
0 komentar(a)
Irfan Čekić, Foto: Www.cokcg.org
Irfan Čekić, Foto: Www.cokcg.org
Ažurirano: 19.10.2013. 15:29h

Početkom septembra Crna Gora je dobila prvog seniorskog prvaka Balkana u stonom tenisu, pošto je Irfan Čekić trijumfovao u Sarajevu. Čekić je sam platio učešće u Sarajevu gdje se vijorila crnogorska zastava na najvišem jarbolu...

Najbolji crnogorski stonoteniser je, uprkos uspjehu, propustio dva profesionalna turnira na kojima je trebalo da učestvuje i to greškom Stonoteniskog saveza Crne Gore.

Sve to učinilo je da stonoteniski radnici sazovu sastanak na kojem su razgovarali o poboljšanju rada Saveza i napretka tog sporta u Crnoj Gori.

"Tačno je da je napravljen propust, kakav se dešava u svakom savezu ili klubu, pa naš najbolji igrač Čekić nije nastupio na turnirima na kojima je trebalo. To se ubuduće neće dešavati, jer sam i prije, a i na sastanku tražio direktnu komunikaciju. Obavještenje da se uputi prijava upućeno mi je mejlom i nijesmo na vrijeme reagovali".

"Zato smo na sastanku donijeli zaključke o poboljšanju rada, i svi moramo dati više kako bismo unaprijedili rad. STSCG je mali savez, ali je realno najveći problem nedostatak novca, jer nam je budžet prepolovljen. No, nikada nijesmo imali talentovanije igrače, pa je Ivona Petrić prošle godine bila učesnik evropskog Top 16, a ove je prva naša igračica koja je bila učesnik kampa 24 najveća svjetska talenta u Nju Džersiju. Dio novca za njeno učešće je opredijelila Uprava za sport, a i za ostale brojne talente ćemo u njihovom napretku tražiti oslonac u crnogorskim sportskim institucijamna", kazao je Darko Đukić, predsjednik STSCG.

Kolegijumu su, osim predsjednika i selektora Dijane Zonjić, prisustvovali i predstavnici klubova.

"Usvojili smo kalendar takmičenja, za koje se prijavilo osam muških i pet ženskih ekipa. To su klubovi koji rade, a na Skupštini, koju smo dogovorili početkom novembra, pravo glasa će imati samo klubovi koji rade i koji su preregistrovani u skladu sa Zakonom o sportu. Na Skupštini bi trebalo da dalje definišemo načine na koje će naši najtalentovaniji igrači moći da napreduju. Na Cetinju, u Podgorici i Beranama imamo po nekoliko sjajnih talenata i moramo naći načina da najbolji napreduju na prestižnim turnirima, jer ne možemo sa našim budžetom ispratiti međunarodni reprezentativni kalendar", zaključio je Đukić.

Bonus video: