Odbijena tužba Kolarević protiv "Monitora": Da plati sudske troškove

Sudija Osnovnog suda Veljko Radovanović presudom je obavezao Kolarević da na ime troškova parničnog postupka plati 1.125 eura
204 pregleda 23 komentar(a)
ana kolarevic, Foto: Luka Zeković
ana kolarevic, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.10.2013. 11:15h

Osnovni sud u Podgorici odbio je tužbu sestre premijera Mila Đukanović, advokatice Ane Kolarević, protiv nedjeljnika "Monitor" zbog pretrpljenih duševnih bolova i povrede ugleda i časti.

Sudija Osnovnog suda Veljko Radovanović presudom je obavezao Kolarević da na ime troškova parničnog postupka plati 1.125 eura u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude.

Kolarević je u odvojenim tužbama tužila izdavače “Vijesti”, “Dana” i "Monitora" zbog serije tekstova u kojima se povezuje s aferom “Telekom” i zbog pretrpljenih i budućih duševnih bolova tražila odštetu od po 100.000 eura.

Odvojenim tužbama su obuhvaćeni tekstovi u “Vijestima” i “Danu”, u kojima se navode izvještaji američkih istražnih organa da je Mađar telekom pri kupovini Telekoma Crne Gore podmitio više crnogorskih zvaničnika sa ukupno 7,35 miliona eura.

Piše i da je među njima “advokatica sestra tada najvišeg vladinog funkcionera”, kao i da su dvojica zvaničnika iz uprave tadašnje državne kompanije novac deponovali na lične račune u bankama van Crne Gore.

Sudija Osnovnog suda Miodrag Pešić 19. jula donio je presudu da su “Vijesti” povrijedile čast i ugled Kolarević i dosudio joj 5.000 eura kao naknadu štete za pretrpljene duševne bolove. Sutkinja Osnovnog suda Mirjana Popović odbila je juče kao neosnovanu tužbu Kolarević protiv lista "Dan".

Bonus video: