Humorističko miletisanje danas u Milet bašti

Danas će u pljevaljskoj Milet bašti biće organizovano humorističko-satirično miletisanje uz učešće poznatih humorista Huseina Čuturića, Miljana Sandića, Avda Bašića, Predraga Vukovića-Peđolina, Dragiše Simovića, Velizara Kasalice, Rada Lala Čolovića, Marka Puljiza i Navida Bulbulija
182 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, grad Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, grad Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 27.07.2018. 07:47h

Promocijom knjige aforizama “Popisivanje žrtava” Milenka Šarca, u Pljevljima su počeli, 32. Dani humora i satire “Vuko Bezarević”.

O knjizi su govorili pjesnici Igor Damnjanović i Zoran Raonić. Drugog dana u sali Doma kulture izvedena je pozorišna predstava “Balkanski sex i grad”, reditelja Stanka Holcera.

Danas će u pljevaljskoj Milet bašti biće organizovano humorističko-satirično miletisanje uz učešće poznatih humorista Huseina Čuturića, Miljana Sandića, Avda Bašića, Predraga Vukovića-Peđolina, Dragiše Simovića, Velizara Kasalice, Rada Lala Čolovića, Marka Puljiza i Navida Bulbulija.

U subotu, posljednjeg dana manifestacije, biće organizovana izložba karikatura sa konkursa “Risto Pejatović”, a u 20 sati svečano veče na kojoj će biti uručene i nagrade ovogodišnim dobitnicima.

Nagradu “Tipar” za životno djelo pripala je Veljku Rajkoviću iz Podgorice. Nagrada “Tipar” za satiričara godine dodjeljena je Perici Jokiću iz Berana. Dobitnik nagrade “Vuko Bezarević” za neobjavljenu satiričnu priču je Lela Milosavljević iz Užica, “Mladog tipara” Boban Rajević sa Cetinja, a nagrade “Risto Pejatović” za karikaturu Jakši Vlahoviću iz Beograda.

Bonus video: