"operacija takse"

Sjutra odluka o sudbini sudija i lige; Đuković: Neki su promijenili mišljenje

"Nešto više ću moći da vam kažem sjutra. Radimo na pronalaženju rješenja", „zakopčan” je bio generalni sekretar OSCG Ivan Bošković.
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 23:12h

Predsjedništvo Odbojkaškog saveza Crne Gore još nije postiglo dogovor sa sudijskom organizacijom po pitanju taksi za narednu sezonu, a nije poznato dokle se stiglo u razgovorima.

"Nešto više ću moći da vam kažem sjutra. Radimo na pronalaženju rješenja", „zakopčan” je bio generalni sekretar OSCG Ivan Bošković.

Na pitanje da li će odbojkaška sezona, prvo Prva ženska liga, startovati u subotu, kao što je predviđeno kalendarom, Bošković nije mogao da nam potvrdi.

"I za to ćemo u petak imati konačan odgovor", dodao je Bošković.

"Vijesti" su već objavile da se u četvrtak na sastanku sudija četvoro arbitara (internacionalci Sonja Simonovska i Slobodan Kovačević, te Milorad Delić i Miloš Jovanović) odlučilo da pristane da u predstojećoj sezoni dijeli pravdu po sniženim taksama od 40 eura za Prvu ligu (do sada je bilo 50), dok je većina (Dragana Vučinić, Branimir Janjević, Vladimir Vujošević, Irena Lečić, Milana Vukčević, Nikola Plamenac, Branko i Sava Batizić, Petar Jocović, Predrag Beljkaš) bila protiv.

Predsjednik sudijske organizacije Veselin Đuković je pojasnio da su klubovi tražili da takse za Prvu ligu budu 30 eura, ali da je Skupština sudija (rukovodeće tijelo sa pet članova) to odbacila, i pristala da se takse snize na 40 eura, što je Predsjedništvo OSCG i prihvatilo.

Na sastanku sudija prvih i drugih liga, međutim, većina nije prihvatila to rješenje, zbog čega je start sezone doveden u pitanje.

"Na tom sastanku je troje-četvoro sudija, koji su ranije prihvatili da sude za 40 eura, promijenilo mišljenje", kazao je „Vijestima” Đuković, ne navodeći o kojim sudijama je riječ.