Policija zna ko su napadači na Cetinjane, najstariji ima 19 godina

Za sada je identifikovan jedan mogući počinilac i on je u prostorijama Centra bezbjednosti, saopšteno je iz policije
136 pregleda 76 komentar(a)
navijači, napad, automobil, Foto: Privatna arhiva
navijači, napad, automobil, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.10.2013. 15:20h

Policija je identifikovala pet Podgoričanina, osumnjičenih da su u naselju Donja Gorica napali sedam muškaraca sa Cetinja, koji su se vraćali sa fudbalske utakmice Crna Gora - Moldavija.

U Centar bezbjednosti Podgorica, međutim, priveden je samo maloljetni Podgoričanin, dok se za četvoricom njegovih navodnih saučesnika još traga.

“Za sada je pronađen jedan mogući počinilac i on je u prostorijama Centra bezbjednosti. Izjava će, kako zakon nalaže, biti uzeta u prisustvu njegovih roditelja“, rečeno je sinoć “Vijestima” u Upravi policije.

Cetinjani su napadnuti u utorak veče na izlazu iz Podgorice, dok su se vraćali sa utakmice Crna Gora-Moldavija. Grupa Podgoričana, kako tvrde, dva puta ih je napala u roku od dva sata. Njih trojica povrijeđena su u napadu, a demolirana su im i tri automobila.

Jedan od povrijeđenih ispričao je “Vijestima” da ih je najprije, nakon što su stali da kupe piće, napala grupa od 4-5 momaka.

Cetinjani umalo linčovani zbog crnogorskih zastava >>>

Rekao da su povod za napad bila crnogorska obilježja na njihovim automobilima i da su im napadači psovali majku crnogorsku i klicali Srbiji i Kosovu.

Pošto su pozvali i dali izjave u Centru bezbjednosti Podgorica, na istom mjestu, sačekala ih je ista grupa, u pojačanom sastavu.

“Bilo ih je najmanje 30. Kada su nas primjetili, počeli su da nas gađaju kamenicama, a u rukama su imali šipke i noževe. Ovog puta su vikali da će nas ubiti i zaklati, vrijeđali nas, prijetili. Htjeli smo samo da proletimo tuda kolima, ali su kamenjem uspjeli da slome zadnje staklo na automobilu”, kazao je prekjuče jedan od Cetinjana.

Objasnio je da su priču opet ponovili u policijskoj ispostavi, a zatim, uz pratnju Interventne jedinice, napustili Podgoricu.

Najstariji napadač 19 godina

Iz Uprave policije saopšteno je da su njeni službenici postupili po prijavi koju su I.V. i F.I. podnijeli oko 23 sata i 30 minuta.

Oni su naveli da ih je više nepoznatih osoba oko 23 sata na magistralnom putu Podgorica – Cetinje, u mjestu Donja Gorica, vrijeđalo po nacionalnoj osnovi, a zatim fizički napalo pri čemu je oštećeno i njihov automobil.

Iz policije je saopšteno da su odmah postupili po prijavi i preduzeli operativne i druge policijske mjere, koje su u četvrtak veče rezultirale identifikovanjem osumnjičenih.

„Od osumnjičenih N.V. (17), M.G. (16), B.G. (17), D.G. (19) i A.P. (18) iz Podgorice je uzeta izjava u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica, a izjava od osumnjičenih maloljetnika uzeta u pristustvu njihovog zakonskog zastupnika –roditelja“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, o svemu je obaviješten Osnovni državni tužilac kao i Osnovni državni tužilac za maloljetnike, „koji su se izjasnili da u postupanju dvije punoljetne i tri maloljetne osobe nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti“.

„Protiv N.V. (17), M.G. (16), B.G. (17), D.G. (19) i A.P. (18) će Područnom organu za prekršaje biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog osnovane sumnje da su svi počinili prekršaj– uznemiravanje građana ili ugrožavanje njihove bezbjednosti bacanjem ili lomljenjem predmeta“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će se prekršajna odgovornost za ostale prekršaje naknadno utvrditi pojedinačno za svakog osumnjičenog.

Bonus video: