Odbijena tužba Ane Kolarević protiv lista "Dan"

Kolarevićka je tražila da joj "Dan" isplati 100.000 eura zbog serije tekstova o privatizaciji crnogorskog "Telekoma" u kojima se ona dovodi u vezu sa korupcijom
161 pregleda 14 komentar(a)
Ana Kolarević, Foto: Arhiva Vijesti
Ana Kolarević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.10.2013. 15:29h

Osnovni sud u Podgorici odbio je tužbu sestre premijera Mila Đukanović, advokatice Ane Kolarević, protiv lista "Dan" zbog pretrpljenih duševnih bolova i povrede ugleda i časti.

Kolarevićka je tražila da joj "Dan" isplati 100.000 eura zbog serije tekstova o privatizaciji crnogorskog "Telekoma" u kojima se ona dovodi u vezu sa korupcijom.

Sa druge strane izdavač "Dana" firma YuMedia Mont tražilo je od suda obaveže Anu Kolarević da ušlati nadoknadu u visini jednog eura zbog njenih navoda da "Dan" pripada kriminalnoj organizaciji čiji je cilj da je blati. I ova protivtužba je odbijena.

Iz "Dana" poručuju da su zadovoljni presudom, kao da očekuju od Tužilaštva da provjeri navode iz njihovih tekstova o korupciji.

"Današnju presudu doživljavam kao još jednu potvrdu istraživačkih standarda i slobodnog novinarstva koje njegujemo u našem listu.

Čak i ovakvo pravosuđe koje je najbolje kvalifikovano u poglavljima 23 i 34 palo je pod snagom argumenata koje smo u seriji tekstova objelodanili.

Zbog toga očekujem da se, u najmanju ruku, Ana Kolarević izvini listu "Dan" zbog neosnovane tužbe, a onda i zbog blaćenja, a Tužilaštvo pozivam da ispita sve navode koji su se mogli pročitati u pomenutim tekstovima i provjeri navode", rekao je zamjenik glavnog urednika "Dana" Nikola Marković za TV Vijesti.

Bonus video: