Zaplijena skanka: Otac sa sinovima osumnjičen za šverc

Službenici policije tragaju za Miloševim starijim sinom Markom Zečevićem (31), za koga vjeruje da je bio u porodičnom lancu krijumčarenja skanka
1126 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2013. 07:48h

Službenici Uprave policije, sa kolegama iz Srbije, realizovali su međunarodnu policijsku akciju „Linija“, tokom koje je u protekloj godini uhapšeno sedam osoba za koje se vjeruje da su organizovali lanac prodaje skanka.

Službenici Grupe za suzbijanje droge Podgorica sa kolegama iz Posebne jedinice, uhapsili su Danilovgrađane Miloša Zečevića (56) i njegovog sina Miljana Zečevića (25) zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i stvaranje kriminalne organizacije.

Službenici policije tragaju za Miloševim starijim sinom Markom Zečevićem (31), za koga vjeruje da je bio u porodičnom lancu krijumčarenja skanka.

“Pretresom porodične kuće i drugih prostorija pronađeni su i oduzeti revolver sa pet metaka, novac u iznosu od 1.200 eura za koji se sumnja da je stečen prodajom skanka, više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i jedno putničko motorno vozilo za koje se sumnja da je korišćeno u krijumčarenju ove droge", piše u saopštenju policije.

Policija vjeruje da su se Zečevići duže na organizovani način bavili krijumčarenjem skanka iz Albanije u Crnu Goru, a potom tovare droge prebacivali do Beograda.

Osumnjičeni Miloš i Miljan Zečević su u srijedu popodne, uz krivičnu prijavu, predati specijalnom tužiocu za borbu protiv organizovanog kriminala.

Osim njih dvojice, ranije su u akciji "Linija" krivičnom prijavom obuhvaćeno još pet osoba.

Na graničnom prelazu Dračenovac krajem prošle godine uhapšeni su Beograđani Slobodan Zečević (23) i Miodrag Zečević (22), kada je policija kod njih pronašla 11 kilograma skanka, koji su pokušali da “renoom” prebace u Srbiju.

Službenici Uprave policije tokom aprila u Podgorici su uhapsili Astrit Fetoši (32), a u akciji “Linija” krajem tog mjeseca u Beogradu se iza rešetaka našao Aleksandar Pavićević (40) iz Podgorice i Marko Despotović (27) iz Pljevalja, kod kojih su pronašli i oduzeli oko 19 kilograma skanka.

Galerija

Bonus video: