Nikšić: Rasvijetljena krađa automobila

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije jedan od ukradenih automobila pronađen je u dvorištu osumnjičenog
88 pregleda 0 komentar(a)
Zapaljeni automobil, Foto: Uprava policije
Zapaljeni automobil, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 17.10.2013. 13:48h

Službenici nikšićke Policije otkrili su počionice tri krađe tokom kojih su ukradena tri automobila.

Krađe su izvedene periodu od 07. do 11. oktobra ove godine.

Osumnjičeni su prvo identifikovani, a onda dalje procesuirani.

"Službenici CB Nikšić su, postupajući po prijavi T.M. da joj je u toku noći između 08. i 09. oktobra 2013. godine, otuđeno putničko vozilo „Opel Corsa“, koje se nalazilo na parkingu u ulici Nikole Tesle u Nikšiću, preduzeli operativne mjere i radnje, na osnovu kojih su identifikovali osumnjičenog M.L. (27) iz Nikšića".

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije jedan od ukradenih automobila pronađen je u dvorištu osumnjičenog.

"Vozilo je pronađeno u dvorištu kuće osumnjičenog. Na vozilu su konstatovana oštećenja – polomljena stakla kao i oštećenja na spoljašnjosti vozila. Sumnja se da je M.L. prvo otuđio vozilo, a da je zatim kada ga je dovezao do svoje kuće drvenom palicom na njemu pričinio materijalnu štetu u vidu opisanih oštećenja. Vozilo je uz potvrdu oduzeto i vraćeno vlasnici.

Osumnjičeni M.L. je, uz krivičnu prijavu, sproveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Policijski službenici su postupili i po prijavi A.S. u kojoj je naveo da je njegovo vozilo marke „VW Golf II“ otuđeno u periodu između 10. i 11. oktobra 2013. godine, sa mjesta na kojem je bilo parkirano – ispred porodične kuće u mjestu Vitalac. Službenici CB Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela, pronašli vozilo u garaži G.B. (28) iz Nikšića".

Vozilo je vraćeno vlasniku, a nadležni tužilac je naložio da se protiv G.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku.

Službenici CB Nikšić su, postupajući po prijavi M.J. da mu je 07. oktobra 2013. godine otuđeno vozilo „VW Golf II“ koje je on sjutradan pronašao u mjestu Radjevo, te da je pronađeno vozilo bilo uništeno, preduzeli aktivnosti koje su dovele do identifikovanja i lišenja slobode Ž.K. (19) iz Nikšića. Sumnja se da je Ž.K. otuđio vozilo, koje je potom zapalio.

Vozilo je u potpunosti uništeno usljed dejstva vatre. Protiv Ž.K. je zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: