Rajko Kuljača: Mislio sam na Lazovića, a ne na Đukanovića

"Da sam pomenuo aktuelnog premijera i predsjednika partije sud bi me, to je sigurno, upozorio na razliku u kazivanju jer do sada to nisam pominjao", saopštio je Kuljača
0 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.10.2013. 14:41h

Bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, kome se sudi za zloupotrebu službenog položaja u predmetu “Zavala”, reagovao je juče na tekst “Predsjednik DPS-a je znao da počinjemo bez tendera”.

Kuljača: Imali smo saglasnost predsjednika DPS-a >>>

“Vijesti” njegovu izjavu prenose u cjelini:

“Ovakvi senzacionalistički tekstovi ne doprinose saznavanju istine niti spadaju u domen objektivnog novinarskog informisanja javnosti.

Naime, u tekstu je iznijeta neistina da sam, dajući svoju odbranu pred Višim sudom u Podgorici, u svom slobodnom kazivanju, pomenuo aktuelnog premijera i predsjednika partije DPS-a, gospodina Mila Đukanovića. Radi objektivnog informisanja javnosti, molim vas da objavite da sam saslušavan u svom postupku do sada više puta. Ni u jednoj od tih izjava, pa čak ni u ovoj od dana 15.10.2013. godine, ni jednom riječju nisam pomenuo aktuelnog premijera i predsjednika DPS-a, niti funkcijom, niti imenom i prezimenom. Moje izjave, kako prva pred specijalnim tužiocem tako i druga u prvom postupku, a i ova treća u ponovljenom postupku, su identične i objektivne, a u kojima sam do detalja opisao sve što je vezano za izgradnju fabrike za desalinizaciju vode 'Osmoza'.

U svim tim izjavama sam bio decidan da je o potrebi izgradnje ove fabrike bio upoznat Opštinski odbor DPS-a i predsjednik Opštinskog odbora DPS-a gospodin Boro Lazović, kao i o tome na koji način će se ova fabrika graditi, te sam takođe izjavio da je tadašnja opštinska vlast bila pritisnuta i od lokalne vlasti i od opozicije da se fabrika što prije izgradi kako bi Budva imala vodu za predstojeću turističku sezonu.

Juče, kada sam na nekom od Internet portala vidio tekst koji je danas objavljen u vašim dnevnim novinama, pokušao sam da odreagujem i da novinara koji je pisao tekst upoznam sa sadržinom svoje izjave. Očigledno ni novinar ni urednik dnevne novine nisu prihvatili moje reagovanje, a morali su, već su dali svoje tumačenje izjave koja apsolutno ne odgovara istini. Da sam pomenuo aktuelnog premijera i predsjednika partije sud bi me, to je sigurno, upozorio na razliku u kazivanju jer do sada to nisam pominjao. Potpuno je jasno, kako me sud nije upozorio na ovu razliku u kazivanju, da je moja izjava saglasna i identična sa mojim ranijim izjavama u kojima nema pomena o premijeru i predsjedniku DPS-a gospodinu Milu Đukanoviću.

Smatram da su novinarska etika i novinarski kodeks nalagali da se sa suđenja objektivno i istinito izvještava javnost, a ne na ovaj način, putem neosnovanih slobodnih interpretacija moje izjave”, navodi se u Kuljačinom reagovanju.

Odgovor novinara sjutra

Bonus video: