Cetinjani umalo linčovani zbog crnogorskih zastava

"Počeli su da šipkama udaraju automobil u kojem su bili naši drugovi, da psuju majku crnogorsku i viču - Srbija, Kosovo..."
223 pregleda 398 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2013. 06:53h

Sedmorica muškaraca sa Cetinja napadnuti su u utorak veče na izlazu iz Podgorice, dok su se vraćali sa fudbalske utakmice Crna Gora - Moldavija.

Grupa Podgoričana, kako tvrde, dva puta ih je napala u roku od dva sata, kada su trojica od njih povrijeđena, a demolirana su im i tri automobila.

Jedan od povrijeđenih M. M. rekao je “Vijestima” da pretpostavlja da su napadnuti zbog crnogorskih obilježja na automobilima.

“Negdje oko 11 sati uveče, četvorica nas zaustavili smo se na Cetinjskom putu da kupimo nešto u marketu. Ja i P. V. izašli smo iz kola da kupimo vodu i sokove, dok su naša dva druga F. I. i P.V. ostali u autu da nas sačekaju. Za to vrijeme pojavila se grupa od 4-5 momaka, koji su, vjerovatno zbog crnogorskih zastava na našim kolima, počeli da šipkama udaraju automobil u kojem su bili naši drugovi, da psuju majku crnogorsku i viču - Srbija, Kosovo“, ispričao je M.M.

On je rekao da su iz prodavnice vidjeli šta se dešava i da su izletjeli napolje kako bi pomogli drugovima.

“Valjda su se uplašili kada su vidjeli da nas je četvorica i odmah su pobjegli. Ipak, uspjeli su za to vrijeme da nam unište automobile i da I. V. povrijede. Dobio je udarac ispod oka i posjekotinu na nozi, jer je morao nogama da se brani od napada”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Demolirano vozilo

Rekao je da su odmah nakon tog napada pozvali policiju, čiji službenici su došli, napravili uviđaj, a onda im poručili da pođu u Centar bezbjednosti Podgorica i prijave slučaj.

On je istakao da su tako i uradili i da su im se u stanici policije pridružila još tri druga.

Nakon izjava, ponovo su krenuli ka Cetinju.

Tu, međutim, njihovim mukama nije bio kraj - na istom mjestu, sačekala ih je ista grupa, u pojačanom sastavu.

Uspjeli da oštete i unutrašnjost vozila

“Bilo ih je najmanje 30. Kada su nas primjetili, počeli su da nas gađaju kamenicama, a u rukama su imali šipke i noževe. Ovog puta su vikali da će nas ubiti i zaklati, vrijeđali nas, prijetili. Htjeli smo samo da proletimo tuda kolima, ali su kamenjem uspjeli da slome zadnje staklo na automobilu u kojem su bili naši drugovi M.Đ, P.J. i D.M. Jedna kamenica je pogodila u leđa M.Đ. koji je vozio auto, a druga D.M. u ruku. U trenutku smo se svi zaustavili. Ali kad smo vidjeli da jure prema nama, samo smo ubrzali i produžili. Malo dalje smo se zaustavili i sve opet prijavili policiji. Stigla je i interventna jedinica, koja nas je sprovela do policije”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Objasnio je da su priču opet ponovili u policijskoj ispostavi, a zatim, uz pratnju Interventne jedinice, napustili Podgoricu.

Možemo ih prepoznati

“To što smo pretrpjeli za tih nekoliko sati, teško je opisati riječima. Tolika količina vrijeđanja, psovanja, prijetnji. Samo je sreća što nijesu uspjeli da nam zaustave kola, inače ko zna kako bismo prošli. Došli smo kući oko 3-4 ujutro i još ne možemo vjerujemo da smo izvukli živu glavu”, kazao je M. M.

On je rekao da očekuju da policija pronađe napadače.

“Dok smo bili u prodavnici, dvojica od njih su bila tu takođe. Policija nam je kazala da će uzeti kameru za video nadzor iz marketa, a mi smo sigurni da ih možemo prepoznati”, rekao je Cetinjanin. Iz Uprave policije, “Vijestima” je juče nezvanično rečeno da je tužilac ocijenio da u tom slučaju nema elemenata krivičnog djela i da će napadači, kada ih identifikuju, prekršajno odgovarati. “Grupa mladića je prijavila da su napadnuti i da su napadači pjevali četničke pjesme.

Inspektori su izuzeli video nadzor iz marketa u kom su bili, ali je on neupotrebljiv, zbog loše rezolucije. radimo na identifikovanju i hapšenju napadača”, saopšteno je iz policije.

Galerija

Bonus video: