Šaranović i Koljenšić u petak pred sudijom

"Moguće je da ćemo se u petak izjašnjavati da li postoje okolnosti za izručenje Srbiji", kazao je advokat Medojević
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.10.2013. 09:44h

Saša Cvetanović (32) zvani Pit bul iz Vranja, saslušan je juče u Višem sudu u Podgorici, po zamolnici Ministarstva pravde Srbije, radi vođenja krivičnog postupka jer postoji osnovana sumnja da je u toj susjednoj državi počinio krivično djelo teško ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije, izjavila je “Vijestima” portparol podgoričkog Višeg suda Milena Đaletić.

Prema njenim riječima, nakon saslušanja, sudija za istragu Radomir Ivanović nije Cvetanoviću odredio pritvor, jer se već nalazi u ekstradicionom pritvoru.

Cvetanović je uhapšen 29. avgusta u podgoričkom naselju Tološi, a sada je osumnjičen da je u Beogradu ubio Nikolu Bojovića.

U potjernici iz Beograda piše da postoji sumnja da je on direktni izvršilac tog ubistva.

Đaletić je kazala da je 14. oktobra donijeto rješenje o određivanju ekstradicionog pritvora Beograđaninu Milošu Delibašiću (28), jer je stigla molba Ministarstva pravde Srbije za njegovo izručenje.

Cvetanović ispred tužilaštva

Delibašić je osumnjičen da je učestvovao u organizaciji ubistva brata vođe Zemunskog klana Luke Bojovića.

“Delibašić je osumnjičen da je počinio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela iz člana 346 stav 5 Krivičnog zakona Republike Srbije i krivično djelo član 114 stav 1 tačka 5 KZ Srbije – teško ubistvo. Zbog ovih krivičnih djela ga potražuju pravosudni organi Srbije, u cilju vođenja krivičnih postupaka”, kazala je Đaletić.

Prema saznanjima “Vijesti”, tokom ove sedmice, pred sudijom za istragu Miroslavom Bašovićem u podgoričkom Višem sudu, ponovo će se naći Danilovgrađanin Slobodan N. Šaranović (74) i Nikšićanin Ratko M. Koljenšić (36), koji se od kraja jula nalaze u ekstradicionom pritvoru zbog sumnje da su sa Delibašićem organizovali ubistvo Bojovića.

Oni će se ponovo izjašnjavati o zahtjevu za njihovo izručenje Srbiji.

Advokat Nikola Medojević, branilac osumnjičenog Koljenšića, izjavio je “Vijestima” da će se ponovo izjašnjavati po pozivu sudije za istragu, nakon što je dostavljena nova dokumentacija iz Srbije.

“Moguće je da ćemo se u petak izjašnjavati da li postoje okolnosti za izručenje Srbiji. Nakon toga slijedi postupak koji je predviđen zakonom u međunarodnoj pomoći u krivičnim stvarima, gdje sudija za istragu daje mišljenje da li postoje uslovi za izručenje, a vijeće Višeg suda donosi odluku”, kazao je advokat Medojević.

Policije vjeruju da su hapšenjem ove grupe spriječile i likvidaciju vođe barskog klana Luke Đurovića, ali i još jednog Baranina i Kotoranina

Dodao je da su tražena dopunska obavještenja zbog čega još nema odluke o izručenju ili odbijanju.

Srpska i crnogorska policija vjeruju da je Šaranović organizovao ubistvo Nikole Bojovića, kako bi se osvetio za smrt svog brata Branislava Šaranovića, koji je ubijen 8. oktobra 2009. godine u Beogradu.

Šaranović je nakon ubistva brata nudio i veliki novčani iznos za saznanja o ubicama svog brata, a sve policijske indicije ukazivale su da je taj zločin organizovao vođa Zemunskog klana.

Policije vjeruju da su hapšenjem ove grupe spriječile i likvidaciju vođe barskog klana Luke Đurovića, ali i još jednog Baranina i Kotoranina.

Đurović je nedavno poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Galerija

Bonus video: