Monika Martinović saslušana u tužilaštvu

Baranka se tereti da je počinila teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, zbog nesreće u kojoj je poginuo Luka Đurović
685 pregleda 7 komentar(a)
Luka Đurović, saobraćajna nesreća, Foto: Ivana Komnenić
Luka Đurović, saobraćajna nesreća, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 17.10.2013. 14:27h

Podgorica – Advokat Zdravko Begović izjavio je za “Vijesti” da je Monika Martinović (18) iz Bara saslušana u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog saobraćajne nesreće u kojoj je 30. septembra poginuo Luka Đurović.

“Sada je predmet u rukama tužioca, koji treba da odluči o nastavku istrage. Martinović se djelimično sjeća trenutka kada je došlo do saobraćajne nesreće zbog posttraumatskog stresa u kojem se nalazi. Pije tablete za smirenje. Ona i njena porodica su u šoku zbog tragedije. Nakon što je otpuštena iz bolnice na kućno liječenje, Martinović je u policijskoj pratnji dovedena u tužilaštvo. Dala je izjavu zamjeniku osnovnog državnog tužioca Žarku Pajkoviću. Izjavila je da je po njenom sjećanju ona upravljala vozilom 'porše'. Kako je vrlo lošeg zdravstvenog stanja, tužilac je odlučio da ne donosi rješenje o njenom zadržavanju, odnosno određivanju pritvora”, kazao je Begović.

Martinović je osumnjičena da je počinila krivično djelo - teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćanja i da je u odnosu na posljedicu postupala iz nehata.

Luka Đurović je poginuo 30. septembra u saobraćajnoj nesreći na izlazu iz tunela Vrmac u Kotoru. Dan nakon udesa, policija je utvrdila da je automobilom “porše”, u trenutku udara, upravljala njegova prijateljica Monika Martinović.

Automobil “porše”, u kom je poginuo Baranin Luka Đurović, u potpunosti je bio ispravan, saopšteno je “Vijestima” iz Tužilaštva.

Isti izvor objasnio je da je to potkrijepljeno rezultatima mehaničkih analiza, koje su dostavljene tužiocu.

“Iako je riječ o novom automobilu, kako bi isključili i najmanju sumnju da je riječ o eventualnoj diverziji, naložene su dodatne analize ispravnosti automobila i rezultati su pokazali da je vozilo bilo u savršenom stanju i sa potpuno ispravnim kočionim sistemom”, kazao je ranije sagovornik “Vijesti”.

Uprkos tim nalazima, naložene su još neke provjere. Dodatne analize rađene su, jer su se u dijelu javnosti pojavile špekulacije da je saobraćajna nesreća isplanirana, kako bi se likvidirao Đurović, koji je u policijskim evidencijama tretiran kao vođa najjačeg barskog klana.

Bonus video: