ODBOJKA

Većina neće da sudi za 40 eura, početak liga pod znakom pitanja

Kako saznajemo, danas se očekuje odgovor Predsjedništva OSCG. U slučaju da ne dođe do dogovora, predstojeća sezona bi bila dovedena u pitanje
75 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 23:10h

Samo četvoro odbojkaških sudija prihvatilo je ponudu Odbojkaškog saveza Crne Gore da u predstojećoj sezoni sudi po sniženim taksama (40 eura za Prvu žensku ligu, 20 za Prvu mušku, 15 za Drugu žensku, 10, odnosno pet eura za zapisničare) u odnosu na prethodne sezone, epilog je jučerašnjeg sastanka sudija Prve i Druge lige, u prostorijama OSCG.

Pozitivan odgovor su dali međunarodne sudije Sonja Simonovska i Slobodan Kovačević, te Milorad Delić i Miloš Jovanović.

Simonovska i Kovačević moraju, svakako, da odsude određenu kvotu mečeva u nacionalnom prvenstvu (barem osam) zbog međunarodne scene.

Ponudu OSCG su odbili Dragana Vučinić, Branimir Janjević, Vladimir Vujošević, Irena Lečić, Milana Vukčević, Nikola Plamenac, Branko i Sava Batizić, Petar Jocović i Predrag Beljkaš. Na sastanku nije bilo Nikole Masoničića i Vladimira Janjevića, pa se ne zna njihov zvanični stav, a odsutan je bio i Kovačević.

Tokom sastanka je bilo i rasprave između predsjednika sudijske organizacije Veselina Đukovića i nezadovoljnih sudija, koji su Đukoviću zamjerili da ne zastupa interese sudija.

Kad je vidio da ne može da se postigne suglasnost, Đuković je zatražio da se svi izjasne, a nakon toga tražio da sastanak napuste oni koji su odbili predlog.

Osim Đukovića, sastanku je prisustvovao i vrhovni sudija OSCG Marjan Majkić.

Podsjećanja radi, samo sezonu nakon što su ukinuti delegati i linijske sudije u ligama (osim u završnici prvenstva), klubovi su tražili da se smanje i sudijske takse za predstojeću sezonu, sa dosadašnjih 50 na 30 eura.

Pošto su sudije odmah poručile da ne žele da pristanu na takvo smanjenje, u pomoć je priskočio OSCG, koji je “podigao” ponudu na 40 eura, od kojih bi Savez participirao sa 10 eura, dok bi ostatak pao na teret klubova.

Kako saznajemo, danas se očekuje odgovor Predsjedništva OSCG. U slučaju da ne dođe do dogovora, predstojeća sezona bi bila dovedena u pitanje.