Kuljača: Imali smo saglasnost predsjednika DPS-a

Rajko Kuljača izjavio kao je sagrađeno postrojenje za preradu morske vode na rtu Zavala, bez tendera
53 pregleda 33 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2013. 19:07h

"Ne osjećam se krivim ni po jednoj tački optužnice. Osjećam se unakaženo i uvrijeđeno. Ne očekujem, niti sam doživio blagonaklonost od svojih najbližih sa kojima sam radio 26 godina, kao ni od državnih struktura", izjavio je Rajko Kuljača, bivši predsjednik Opštine Budva na početku ponovljenog suđenja u slučaju Zavala. Sudija Valentina Pavličić ga je pitala od koga naklonost, a on je ostao nedorečen.

"Neka ostane tako, valjda će se neko prepoznati. Boli me naziv “afera Zavala”. Može biti samo “afera vodosnabdijevanje”, jer da se radi o “aferi Zavala” mnogo više lica bi se zahvatilo. Kako mogu ja da budem optužen, a da nemaju veze ostali sa sjednice kolegijuma od 14. septembra 2007, kao što nema nikoga optuženog iz Koordinacionog tijela Vlade Crne Gore, za praćenje i sprovođenje turističke sezone. Ovo koordinaciono tijelo je bilo sastavljeno od komunalne i građevinske inspekcije, MUP-a, EPCG, i mnogih drugih. Srećan sam zbog toga što je dovedena voda u svoj Budvi, i tu osjećam da sam podstreknut od građana, države, turističke privrede, jednoj riječu – svi. Imao sam podršku koordinacionog tijela za praćenje i sprovođenje turističke sezone, opštinskog odbora DPS-a Budve, opozicije, da se voda mora dovesti u Budvi. Upoznao sam ih sve da se ne može stići da se raspiše međunarodni tender za gradnju postrojenja za preradu vode do sljedeće turističke sezone. Informisao sam predsjednika DPS-a I opštinski odbor DPS-a, i imali smo saglasnost, i oni su znali da u gradnju postrojenja Osmoza ulazimo bez tendera”, kazao je Kuljača i dodao da nema veze sa divljom gradnjom.

TV Vijesti, Svetlana Đokić

“Slušajući tužioca i navode optužnice, proizilazi da sam našao investitore i gradio, ali dokazi govore da je neko drugi to radio.

Iz izjava pojedinih svjedoka sa prethodnog sudskog procesa vidimo da su pojedini inspektori sjedjeli u kafane sa investitorima, čekajući dozvole, dok se nekima ruše i podignute stepenice.

“Nisam se dogovarao sa Draganom Sekulićem da će biti ucrtana gradnja turističkog kompleksa na poluostrvu Zavala. Da je to tačno, dođe mi da odmah iz sudnice, bivše kolege me sprovedu u zatvor u Spuž. Sekulić nikada nije dolazio kod mene da bi me podstrekavao, niti ga poznajem. Nisam sastavljao komisiju koja je procjenjivala vrijednost izvedenih radova postrojenja za preradu morske u pitku vodu na Zavali.

Galerija

Bonus video: