Profesor protiv tužilaca

Danko Obradović tereti nadležne za nesavjestan rad povodom ispitivanja uzroka smrti njegovog oca
120 pregleda 1 komentar(a)
Danko Obradović, Foto: Savo Prelević
Danko Obradović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.10.2013. 16:59h

Profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Danko Obradović podnio je specijalnom tužiocu za suzbijanje organizovanog kriminala Đurđini Ivanović krivičnu prijavu protiv više tužilaca i vještaka, zbog navodne opstrukcije u razrješenju smrti njegovog oca Vukića prije nekoliko mjeseci u Domu starih u Risnu.

Krivičnom prijavom se terete Vesna Jovićević, viša državna tužiteljka u Podgorici, Boris Savić, osnovni tužilac u Kotoru, Željko Tomković, zamjenik višeg tužioca u Podgorici i Krsto Nikolić, vještak medicinske struke, jer, kako on tvrdi, oni predstavljaju organizovanu kriminalnu grupu koja sistematski protivpravnim dejstvima pomaže licima koja su počinila teška krivična djela.

“U krivičnoj prijavi sam sve opisao. Boris Savić i Željko Tomković opstruiraju tako što prikrivaju dokazni materijal, uopšte ne saslušavaju nijednog osumnjičenog i nijednog svjedoka, ne vrše radnje koje su obavezni da vrše u predmetu kako bi prikrili dokaze i/ili onemogućili njihovo prikupljanje u cilju da pomognu licima koja su počinila krivična djela, uskraćuju prava oštećenog kako bi onemogućili njegovu reakciju i djelovanje dok Boris Savić vrši i falsifikovanje službenih isprava i odbija da naloži ekshumaciju i obdukciju”, rekao je Obradović.

Na taj način, kako navodi, oni se trude da protiv osumnjičenih ima što manje dokaznog materijala, a poslije taj materijal daju vještaku Krstu Nikoliću koji navodno nesavjesno vještači i piše nalaz i mišljenje koje treba da osumnjičene oslobodi krivice. Zatim slijedi rješenje o odbacivanju krivične prijave kao neosnovane, a Obradović smatra da je Vesna Jovićević vjerovatno bila vođa ili je jedan od važnih faktora u svemu.

“Za njihova dejstva imam neoborive materijalne dokaze koje sam predao tužilaštvu", rekao je Obradović.

Iz tužilaštva se nijesu oglašavali povodom optužbi Obradovića.

Bonus video: