Milačić: Vidjećemo kako će se sada ponašati sudije

Osnovno državnog tužilaštvo je u žalbi navelo da tokom procesa registrovano niz povreda prekršajnog postupka
183 pregleda 12 komentar(a)
Veselin Barović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Veselin Barović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.10.2013. 12:08h

Vijeće za prekršaje sa sudijom Žarkom Pavličićem na čelu uvažilo je žalbu Osnovnog državnog tužilaštva, pa je predmet u kome su Veselin Barović i njegovi tjelohranitelji Radisav Živković i Banović Marinko optuženi za prijetnje i nasrtanje na Marka Milačića vraćen na ponovni postupak.

Osnovno državnog tužilaštvo je u žalbi navelo da tokom procesa registrovano niz povreda prekršajnog postupka, da su razlozi na kojima se temelji odluka nejasni, a da je na kraju izveden i pogrešan zaključak.

Kako se dalje navodi sudija nije obrazložio da li su dokazane tvrdnje da je okrivljeni prijetio oštećenom. Kao sporni momenat procesa navodi se i nepozivanje na pretrese podnosioca žalbe.

Vijeće je na kraju zaključilo da presuda nema svoje utemeljenje jer "rješenje nema razloga u odlučnim činjenicama."

Marko Milačić prokomentarisao je ovakvu odluku kao logičnu, a još jednom se osvrnuo na rješenja drugostepenog organa.

"Tekst rješenja drugostepenog organa najbolje govori za sebe: potvrđuje da je odluka sudije Mladena Paunovića, odluka nešeg sudstva, skanadalozna i neutemeljena na zakonu, po više osnova.

Vjerovali ili ne - a i to se između mnogo toga drugog konstatuje u rješenju - sudija tokom postupka uopšte nije pozivao jednu stranu u postupku, osnovnog tužioca, koji je, po službenoj dužnosti, pokrenuo suđenje."

Milačić je kazao da je to neopjevani pravni i moralni prestup.

"Biće intresantno kako će se sada, u ponovljenom postupku, ponašati sudija, nakon svih utvrđenih i formalno potvrđenih nezakonitosti koje je ustanovio drugostepeni organ", zaključio je Milačić.

Bonus video: