Trijumf Budvanske rivijere, Minić najbolji igrač

Nakon što su u prva dva dana porazili bugarske timove Levski (3:1) i Dobruđu (3:0), Budvani su danas, u meču za prvo mjesto, bili bolji od domaćina turnira, Vojvodine sa 3:0
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2013. 22:26h

Nakon Kladova, odbojkaši Budvanske rivijere osvojili su i međunarodni turnir u Novom Sadu, 4. po redu “Memorijal Žarko Petrović”.

Izabranici Siniše Reljića su upisali sve tri pobjede, uz samo jedan izgubljen set, i pokazali da su na dobrom putu da spremni dočekaju start Lige šampiona (24. oktobar).

Nakon što su u prva dva dana porazili bugarske timove Levski (3:1) i Dobruđu (3:0), Budvani su danas, u meču za prvo mjesto, bili bolji od domaćina turnira, Vojvodine sa 3:0 (25:19, 25:23, 25:12).

Jedino je neizvjestan bio drugi set, u kojem su Novosađani bili u igri do 23:23, ali su iskusniji Budvani sa dva uzastopna poena priveli set kraju, time, praktično, riješili i pitanje pobjednika.

Korektor Budvana Aleksandar Minić bio je najbolji poenter meča sa 18 poena, Marko Bojić je dodao 10, Vojin Ćaćić, Luka Šuljagić i Milan Marković po 9, te Marko Falaski 3. Uz libera Rašovića, to je bila postava koja je odigrala čitav meč.

U ekipi Vojvodine najbolji poenter je bio Luburić sa 10 poena. Crnogorski reprezentativac u redovima novosadskog tima, tehničar Rajko Strugar je odigrao drugi i treći set (zamijenio je bivšeg igrača Budvana Veljka Petkovića), i osvojio je jedan poen.

Ovo je, inače, prvi trijumf budvanskog kluba na ovom turniru, na kojem učestvuju od početka.

"Drago mi je što smo konačno i osvojili ovaj turnir. Mislim da je ovo realan odnos snaga, naša ekipa je sastavljena od crnogorskih reprezentativaca, sem italijanskog dizača. Bez sumnje, trećeg dana smo odigrali najkvalitetnije, ali to se nekako očekuje. Uzgred, nismo ni smjeli da se opustimo protiv inspirativnog i veoma dobrog domaćina. Ovo je za nas bila dobra provjera pred početak Lige šampiona", istakao je trener Budvanske rivijere Siniša Reljić.

Novosađani su sa dvije pobijede i porazom zauzeli drugo mjesto, dok je treće mjesto pripalo Levskom iz Sofije, koji je u prvom susretu trećeg kola savladao Dobruđu 3:1 (25:19, 25:13, 22:25, 25:19).

Za najboljeg igrača turnira proglašen je korektor Budvanske rivijere Aleksandar Minić.

Galerija

Bonus video: