FORMULA

Alonso novi rekorder po broju osvojenih bodova

Poslije trke na legendarnoj „Suzuki“, Alonso je istakao da je srećan što je postavio novi rekord, ali je priznao da više nema šansu da osvoji titulu ove godine
0 komentar(a)
Fernando Alonso, Foto: Reuters
Fernando Alonso, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.10.2013. 14:02h

Vozač Ferarija Fernando Alonso, postao je novi rekorder Formule 1 po broju osvojenih bodova zahvaljujući četvrtom mjestu na Velikoj nagradi Japana, prenosi B92.

Španac je na toj listi pretekao sedmostrukog svjetskog šampiona Mihaela Šumahera, i sada se nalazi na čelu sa 1.571 bodom, dva više od Njemca.

Međutim, treba napomenuti da je u vrijeme najvećih Šumaherovih uspjeha bodovanje bilo drugačije i mnogo više trka mu je bilo potrebno da dođe do tog broja bodova, nego što je slučaj sa Alonsom.

Branilac titule Sebastijan Fetel trenutno drži treće mjesto sa 1.351 bodom.

Poslije trke na legendarnoj „Suzuki“, Alonso je istakao da je srećan što je postavio novi rekord, ali je priznao da više nema šansu da osvoji titulu ove godine.

Fetel je trijumfovao na trci u Japanu i četiri trke prije kraja sezone ima 90 bodova više od Španca.

“To dostignuće je sjajno, ali mislim da sam profitirao zbog promjene sistema bodovanja u odnosu na Šumaherovo vrijeme. Ipak, kada mene jednog dana pretekne niko se neće sjećati te promene“, rekao je Alonso.

Preporučujemo za Vas