Koncert Nikčevića i Brajović u Nikšiću

U oktobru i novembru, Nikčević i Brajović planiraju još šest koncerata širom Crne Gore u sklopu turneje
57 pregleda 0 komentar(a)
Boris Nikčević, Bojana Brajović, Foto: Privatna arhiva
Boris Nikčević, Bojana Brajović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.10.2013. 11:45h

Poslije kratke pauze, flautista Boris Nikčević i gitaristkinja Bojana Brajović nastavljaju koncertnu turneju po Crnoj Gori večerašnjim nastupom u Nikšiću, na Sceni 213, od 20 sati. Publika u Beranama, Petrovcu, Kolašinu i Pljevljima je već imala priliku da čuje njihova izvođenja djela Daulenda, Di Marina, Laisnera, Forea, Pjacole, Pulanka i Butrosa, a Boris i Bojana najavljuju i izmjene u programu, kako vrijeme bude odmicalo.

U oktobru i novembru, Nikčević i Brajović planiraju još šest koncerata širom Crne Gore u sklopu turneje.

"Cilj nam je da promovišemo kamerni duo i kombinaciju flaute i gitare i što većem broju ljudi predstave pažljivo odabran program. Ovo je jedinstvena prilika za crnogorske muzičare, ne samo zbog relativno puno koncerata u različitim gradovima, već zbog dinamike turneje, do kraja novembra svake sedmice odsviračemo barem po jedan recital, što je za ovdašnje prilike izuzetno, a za muzičare izazov i svojevrsni poduhvat", ističu Brajović i Nikčević.

Zakazani su koncerti u Herceg Novom 18.10 i u Ulcinju 31.10, a slijede i nastupi u Kotoru, Cetinju, Tivtu i Baru. Flautista Boris Nikčević i gitaristkinja Bojana Brajović su u prethodne dvije godine, koliko traje njihova saradnja, imali zapažene nastupe u Crnoj Gori.

Pored toga što su koncertirali kao duo, oformili su i Clazz quintet ( sa jazz triom - klavir, kontrabas i perkusije) sa kojim su lani na nekoliko jazz festivala premijerno izveli “Piknik svitu” Kloda Bolinga.

Boris i Bojana se, pored izvođačke djelatnosti, uspješno bave pedagogijom i profesori su flaute, odnosno gitare, u muzičkoj školi “Vasa Pavić” u Podgorici.

Bonus video: