Fetel: Imali smo sjajnu strategiju

Njemac je trku završio ispred Francuza vozača Lotusa Romana Grožana, koji je kazao da je jedini njegova ekipa bila konkurenta
0 komentar(a)
Sebastijan Fetel, Foto: Beta AP
Sebastijan Fetel, Foto: Beta AP
Ažurirano: 13.10.2013. 11:23h

Vozač Red Bula, Njemac Sebastijan Fetel rekao je danas poslije pobjede na trci za Veliku nagradu Japana da je "nevjerovatana osjećaj" to što je sa svojim bolidom uspio da dođe do četvrte pobjede u posljednjih pet godina na stazi Suzuka.

"Biti na najvišem stepeniku podijuma ovdje, četvrti put u posljednjih pet godina je zaista nevjerovatno. Na današnjoj trci imali smo izuzetno brz bolid, kao i prethodnih godina", rekao je Fetel.

On je na stazi Suzuka u ranim jutarnjm satim po srednjeevropskom vremenu došao, uprkos lošem startu, do 35. pobjede u karijeri, pete uzastopne, a devete u sezoni.

"Imao sam loš start, u prvom krugu sam oštetio prednje krilo, ali smo imali odličnu strategiju i bio sam strpljiv tokom trke. Mislim da je prekretnica bila odlična strategija odlaska u boks i promjena pneumatika", rekao je Fetel.

Njemac je trku završio ispred Francuza vozača Lotusa Romana Grožana, koji je kazao da je jedini njegova ekipa bila konkurenta.

"Start je bio odličan po mene, ali nisam uspio da izdržim do kraja. Trka je bila sjajna, ali me je Red Bul sustigao i ja, nažalost, nisam izdržao", rekao je Grožan.

Vozač Ferarija Fernando Alonoso, koji je trku za VN Japana završio na četvrtom mjestu i tako uvećao svoj zaostatak u generalnom plasmanu na 90 bodova, četiri trke prije kraja, rekao je da će dati sve od sebe da dođe do titule, ali da je to gotovo nemoguća misija.

"Čak i ako Fetel ode u penziju, moram da pobijedim sve četiri trke do kraja. Boriću se dokle god je to moguće, cijela ekipa će se boriti, i ako ne bude više prilike pružiću mu ruku", rekao je Alonso.

Bonus video: