95-godišnji Tomović iz Beransela dobio poziv za zatvor jer nije platio kaznu

Tomoviću je prethodno izrečena novčana kazna od 200 eura, pa mu je, pošto je nije platio u zakonskom roku, stigao poziv za zatvor
231 pregleda 55 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2013. 19:30h

Devedesetpetogodišnji mještanin Beransela, Đorđije Tomović, dobio je poziv da se javi za izdržavanje kazne zatvora od osam dana, jer nije platio kaznu od 200 eura, propisanu zbog toga što je u tom selu u beranskoj opštini ranije blokirao policijski auto.

On se, prema rješenju Područnog organa za prekršaje u koji su "Vijesti" imale uvid, poziva da se javi najkasnije osam dana od dana primanja tog rješenja, radi izdržavanje kazne zatvora. U njoj piše da je Tomović prvo kažnjen novčano da bi poslije toga kazna bila preinačena u zatvorsku.

Tomović je, sa grupom mještana, 6. septembra spriječio kamione Kolunalnog preduzeća da istovaraju otpad na deponiju Vasove vode, ali je blokada probijena nakon policijske intervencije.

Boban Obradović, TV Vijesti

Kada je jedno policijsko vozilo pokušalo da prođe ka Vasovim vodama, ispred njega je legao Tomović, nakon čega su okupljeni počeli da uzvikuju "hapsite lopove", "Vuka lopove".

Tomović leži ispred policijskog vozila

Policija privela 11 hrabrih Beranselaca, blokada probijena >>>

Tomoviću je izrečena novčana kazna, a pošto je nije platio u zakonskom roku, stigao mu je poziv za zatvor.

Policija je tokom intervencije u septembru više osoba smjestila u maricu, gdje je završilo i nekoliko odbornika lokalnog parlamenta.

Galerija

Bonus video: