Krivična prijava protiv Cetinjanke čiji je pas ujeo sedmogodišnjeg dječaka

"Preduzimajući operativne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ovog događaja, službenici OB Cetinje su došli do identiteta vlasnice psa, rase veliki šnaucer, te utvrdili da je vlasnica B.V. pustila psa da se igra sa djecom u dvorištu bez zaštitne korpe, što je pritivno propisima, te da je tom prilkom je i došlo do opisanog incidenta"
82 pregleda 2 komentar(a)
ujed psa, Foto: Shutterstock
ujed psa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.07.2018. 12:16h

Cetinjska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv sugrađanke B.R. koja je vlasnica psa koji je 21.7. 2018. godine ujeo sedmogodišnjek dječaka.

B.R. se stavlja na teret krivično djelo izazivanja opšte opasnosti.

"Naime, Jedinica za hitnu medicinsku pomoć u Cetinju je Odjeljenje bezbjednosti Cetinje, 21.07.2018. godine, obavijestila da je oko 20,30 časova u njihovoj ustanovi pružena medicinska pomoć dječaku starom sedam godina kod kojeg je konstatovana teška tjelesna povreda zadobijena ujedom psa. Preduzimajući operativne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ovog događaja, službenici OB Cetinje su došli do identiteta vlasnice psa, rase veliki šnaucer, te utvrdili da je vlasnica B.V. pustila psa da se igra sa djecom u dvorištu bez zaštitne korpe, što je pritivno propisima, te da je tom prilkom je i došlo do opisanog incidenta", navodi se u upravi policije.

Dječak nije životno ugrožen a zadobio je povredu u predjelu glave.

U konsultaciji sa nadležnim tužiocem, krivična prijava protiv B.V. je podnijeta u redovnom postupku.

Bonus video: