Silovana djevojčica će od ponedjeljka biti u Domu za nezbrinutu djecu u Bijeloj

Nakon bjekstva iz bolnice djevojčica je, promrzla i gladna, sjedjela na klupi stajališta u blizini shopping mola Delta City
121 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2013. 06:59h

Dvanaestogodišnjakinja koju je prije par dana silovao, a zatim pokušao ubiti stric B.I. (38), od ponedjeljka će biti smještena u Dječjem domu u Bijeloj.

Ona je dan nakon što je preživjela silovanje i zlostavljanje, pobjegla iz Kliničkog centra Podgorica, ispričali su “Vijestima” očevici. Prolaznici su je pronašli na autobuskom stajalištu u blizini Delta Citija u Podgorici i vratili u bolnicu.

Iz KC Podgorica juče nijesu potvrdili, ali ni demantovali da je djevojčica bježala iz Dječje bolnice, niti su objasnili kako se ona našla na autobuskom stajalištu.

Jedan od očevidaca ispričao je “Vijestima” da je djevojčica, promrzla i gladna, sjedjela na klupi stajališta.

“Došla je neka žena i primjetila je, do tada niko ništa nije posumnjao. Ova žena je vidjela da je djevojčica u pidžami sa oznakom bolnice. Djelovala je uplašeno, izmučeno.. Nakon razgovora sa njom, žena je zvala nekoga i odvezli su je nazad u bolnicu”, ispričao je sagovornik “Vijesti”.

Ignorišući pitanja o bjekstvu, iz KC su odgovorili o njenom zdravstvenom stanju: “Djevojčica je i dalje u Institutu za bolesti djece i dobrog je opšteg stanja. Sve druge informacije su u nadležnosti Socijalne službe i Policije“.

Portparolka Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS) Marija Jovović rekla je da je taj Vladin resor juče dao saglasnost za smještaj djevojčice u Dom. “Nakon analiza i mišljenja stručnog tima Centra za socijalni rad, koji je to i predložio, data je saglasnost da se djevojčica smjesti u Dom. U ponedjeljak će biti prebačena u Bijelu”, kazala je Jovović.

Ljekari KCCG nijesu prijavili bjekstvo djevojčice

Uprkos obavezi koju su imali, iz Kliničkog centra djevojčicino bjekstvo nijesu prijavili ni nadležnima, tvrde u Upravi policije.

“Upravi policije MUP-a – Centru bezbjednosti Podgorica nije prijavljeno da je dvanaestogodišnja djevojčica, na čiju štetu su, kako se osnovano sumnja, počinjena krivična djela teško ubistvo u pokušaju i silovanje, pobjegla iz Kliničkog centra u Podgorici gdje je smještena radi liječenja, te da je potom nađena i vraćena u ovu medicinsku ustanovu. Klinički centar bi, ukoliko bi se takav događaj desio, imao obavezu da o tome obavijesti policijske službenike. Shodno informacijama kojima raspolažemo, ni Centar za socijalni rad u Podgorici, koji je preuzeo brigu o djevojčici, ne raspolaže takvim podacima”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je prije par dana saopštila da je tridesetosmogodišnji B.I. sa Kosova, nastanjen u Podgorici, uhapšen zbog sumnje da je djevojčicu silovao, a potom gurnuo sa terase, koja se nalazi na prvom spratu porodične kuće u Tuzima.

Bonus video: