Peković optuženim policajcima: Zahvalite Veljoviću što nijeste u zatvoru

"Oni su priznali na prvom suđenju da su svi pucali u mene i mog kuma Zorana Vasovića i Zlatibora Vrhovca"
1124 pregleda 5 komentar(a)
Zoran Vasović, Zlatibor Vrhovac, Neđo Peković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zoran Vasović, Zlatibor Vrhovac, Neđo Peković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.10.2013. 16:48h

Beranac Neđo Peković, reagovao je na saopštenje sedam policajaca iz tog grada, koji su, između ostalog, napisali da im se neosnovano sudi na osnovu ranije presude “korumpiranog sudije”.

Sedam beranskih policajaca optuženi su za pokušaj ubistva Pekovića, njegovog sada pokojnog kuma Zorana Vasovića i Zlatibora Vrhovca iz Kolašina.

“I te tako ima osnova da se ti policajci terete, a to što oni nijesu u zatvoru, to je zasluga bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića. Oni su priznali na prvom suđenju da su svi pucali u mene i mog kuma Zorana Vasovića i Zlatibora Vrhovca. Što se tiče oružja koje je tada nama podmetnuto, postoji neoboriv dokaz, a to je istraga. Tadašnji istražni sudija Višeg suda u Bijelom Polju Zoran Smolović, koji je te večeri obavio istragu, nije našao oruzje ni kod nas, ni u džipu, a zatim je naredio da se zapečati lice mjesta zbog lošeg vremena i slabe vidljivosti do ujutru, kada je nastavljen uviđaj. A lice mjesta su obezbjeđivali oni policajci koji su pucali na nas, a sada su optuženi u ovom procesu. Protiv nas trojice je vođen krivični postupak u Višem sudu u Bijelom Polju i nas je vijeće Atifa Adrovića, a zatim i vijeće sudije Konatara, oslobodilo od optužbe. Tu našu oslobađajuću presudu potvrdio je Apelacioni sud Crne Gore i mi smo pravosnazno oslobođeni od optužbi i namještaljki”, kazao je Peković.

Policajci Svetislav B. Barjaktarović (40), Grigorije M. Šćekić (41), Milan K. Boričić (36), Željko M. Došljak (44), Vlajko R. Babović (49), Miroslav S. Raković (42) i Danko D. Jelić (29), optuženi su da su 2007. godine, u svojstvu službenih lica, s umišljajem pokušali da liše života Vasovića, Vrhovca i Pekovića.

Ranije, prije tog obračuna, na optuženičkoj klupi našli su se Vasović, Peković i Vrhovac zbog sukoba sa policijom, ali su oslobođeni optužbi.

Bonus video: