Krivični postupak

Konjević smijenio šefa podgoričke ekspoziture za javni red i mir

Rondoviću se, između ostalih, sudi za nesavjestan rad u službi, a povodom prebijanja pokojnog boksera Aleksandra Pejanovića u policijskoj betonjerci u Podgorici
312 pregleda 33 komentar(a)
Ratko Rondović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ratko Rondović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.03.2019. 23:00h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević suspendovao je šefa podgoričke ekspoziture za javni red i mir Ratka Rondovića.

Rondoviću se, između ostalih, sudi za nesavjestan rad u službi, a povodom prebijanja pokojnog boksera Aleksandra Pejanovića u policijskoj betonjerci u Podgorici.

On nije jedini policajac koji će biti udaljen sa dužnosti do okončanja postupaka koji se vode protiv njih, a prema nezvaničnim informacijama, danas će se zvanično znati tačan broj suspendovanih.

Iz MUP-a su nedavno saopštili “Vijestima” da će Konjević suspendovati sve policajce iz Podgorice i Nikšića koji se sumnjiče da su se ogriješili o zakon.

On je tada zadužio Odjeljenje unutrašnje kontrole da provjeri zakonitost rada u centrima bezbjednosti u Nikšiću i Podgorici.

Za isto krivično djelo koje se stavlja na teret Rondoviću, sudi se i šefu smjene u Dežurnom operativnom centru Dušanu Raičeviću.

“Odjeljenje za unutrašnju kontrolu rada policije provjerava zakonitost rada u centrima bezbjednosti Podgorica i Nikšić u dijelu koji se tiče ispunjavanja obaveze iz člana 108 Zakona o unutrašnjim poslovima u prvom redu suspenzije službenika protiv kojih je pokrenut krivični postupak zbog krivičnog djela sa elementima korupcije ili krivičnog djela učinjenog na radu ili u vezi sa radom”, saopštila je ranije “Vijestima” savjetnica ministra Konjevića za odnose sa javnošću Mirjana Bošković.

Konjević je početkom avgusta suspendovao trojicu policajaca, optuženih za zlostavljanje Pejanovića - Milanka Lekovića, Ivicu Paunovića i Milana Kljajevića.

Nesavjesan rad u službi

Viši sud u Podgorici sredinom juna drugi put je ukinuo osuđujuću presudu trojici policajaca, koji su presudom Osnovnog suda u februaru osuđeni na po sedam mjeseci zatvora.

Lekoviću, Paunoviću i Kljajeviću ponovo se sudi, a Rondoviću i Raičeviću u odvojenom postupku kao starješinama, zbog nesavjesnog rada u službi.

Konjević je sredinom godine suspendovao sedam policajaca iz Berana kojima se u Višem sudu u Bijelom Polju sudi za pokušaj ubistva trojice mladića.

U junu je suspendovan i šefa kriminalističke policije u Budvi Siniša Stojković, nakon što je protiv njega podignuta optužnica da je od tužioca tražio da obustavi istragu protiv policijskog službenika Milenka Rabrenovića, osumnjičenog da je prijetio novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić.