Suđenje Ajkunić: Svjedok Pavićevića našao na kauču oblivenog krvlju

"Ulazna vrata su bila otključana. Dozivam ga. Potom ga vidim da sjedi na kauču, ruke na ruke, a majica sivo-bijele boje sva krvava"
0 komentar(a)
Selma Ajkunić, Foto: Savo Prelević
Selma Ajkunić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2013. 12:08h

Svjedok Behadin A. Bišević, rekao je juče u podgoričkom Višem sudu da mu sada pokojni Radomir Pavićević danima nije odgovarao na telefonske pozive i da ga je, nakon što je preskočio njegovu kapiju, zatekao na kauču, oblivenog krvlju.

U nastavku suđenja Selmi E. Ajkunić za ubistvo Pavićevića, Bišević je objasnio da je odlazio kod ubijenog da mu, kao bivši trener i fudbaler, pomaže da ispune tikete sportske kladionice. Rekao je da se sjeća da je 6. marta otišao kod njega, “jer je toga dana bila fudbalska Liga šampiona”.

Kapija je, kako je kazao, bila zaključana, pa je on otvorio prozor i javio mu se.

“Rekao mi je da dođem za sat i po, te da pođem i uplatim tiket. Vratio sam se oko 13 časova, ali se on nije odazivao na moje pozive. Ponovo sam prošao pored njegove kuće oko 16 sati, dozivao ga, ali nije se odazivao. Narednog jutra sam ponovo pošao pored kuće, produžio u kladionicu, ali se on ne javlja. Kapija je bila zaključana, tako da sam kvote ostavio na kapiji. I narednih dana u petak i subotu vidim da nije uzimao kvote. To me zaintrigiralo. Pomislio sam, majku mu šta je ovo. Naišao je autom Boško Kralj, kojeg sam pitao šta je ovo sa Lolom Pavićevićem, ne javlja se. On mi je pomogao da preskočim ogradu i ušao na terasu. Ulazna vrata su bila otključana. Dozivam ga. Potom ga vidim da sjedi na kauč, ruke na ruke, a majica sivo-bijele boje sva krvava. Bio je obliven krvlju. Uplašio sam se. Jeziv prizor. Bošku sam rekao da se desilo nešto strašno. Na stolu pored Pavićevića stajala je flaša rakije i dva mobilna telefona čije su baterije bile rastavljene. Boško je stavio ruku na vrat i rekao da je on mrtav”, ispričao je svjedok.

Bišević je dodao da su kod Pavićevića dolazile ženske osobe, ali da optuženu nije viđao kod njega.

Prema navodima optužnice, Ajkunić je 7. marta s umišljajem usmrtila Pavićevića, zadavši mu dva uboda nožem - u leđa i lijevu ruku.

Pavićević je preminuo usljed iskrvavljenja.

Svjedok Vojin T. Matanović iz Sutomora, kazao je da je na dan ubistva bio kod Pavićevića i da mu je donio očišćenu ribu.

“Pitao me da popijemo po čašu rakije. Natočio sam obojici. Nakon pet minuta došla je jedna žena, koju nisam poznavao. Sada vidim da je to optužena. Tada je bila ofarbana u crnu boju kose, nije izgledala kao danas. Pavićević je predstavio da mu je kućna pomoćnica. Ta žena je sjela sa nama za sto. Rekao je da i ona uzme čašu da popije sa nama. Ona je znala gdje se nalaze čaše. Pavićević je rekao da natočim i njoj rakiju jer ona to voli. Nakon pet minuta sam otišao iz kuće", ispričao je svjedok.

Dodao je da Pavićević potom pozvao telefonom, a da ga je ovaj pitao - “Zašto me zoveš kad mi je najljepše”.

Odgovarajući na pitanje branioca okrivljenog advokatice Vojke Bulatović, svjedok je rekao da je za ubistvo saznao u policiji u nedjelju, a da je kod Pavićevića bio u četvrtak.

Ajkunić je pitala svjedoka zašto je rekao da je i ona uzela čašu rakije.

Na ranijem glavnom pretresu Selma Ajkunić priznala je da je dva puta nožem ubola Radomira Pavićevića dok su se nalazili u njegovoj kući, ali je naglasila da nije imala namjeru da ga ubije, već da ga zaplaši.

Tada je ispričala da je Pavićević u kuću pozvao da mu ispegla odjeću, da su zatim zajedno popili litar rakije, nakon čega ju je seksualno zlostavljao.

Suđenje se nastavlja 28. novembra.

Bonus video: