OSTAJE U RUMUNIJI

Gojko Ćuk još godinu u Unirei

"Cilj je da se plasiramo u plej-of, među prvih šest ekipa i upustimo u borbu za što bolji plasman", rekao je Ćuk za “Vijesti”
0 komentar(a)
Gojko Ćuk, Foto: Cev.lu
Gojko Ćuk, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 11.10.2013. 08:50h

Nakon nekoliko sedmica pregovora, sporazum je postignut - srednji bloker crnogorske reprezentacije Gojko Ćuk će i sljedeće sezone igrati u rumunskoj Unirei iz Deža.

Od igrača koji su ljetos igrali Evropsku ligu, dakle, samo je bez angažmana trenutno još samo libero Rade Papović, koji se rastao sa Budvanskom rivijerom.

Ćuk je prošle sezone sa Unireom bio četvrti u ligaškom dijelu prvenstva, a plej-of je, nakon razigravanja, okončao na 5. mjestu, pošto je prvo ispao u četvrtfinalu od Štince. U Čelendž kupu je stigao do 3. kola, gdje je rumunski tim zaustavljen u dvomeču sa novosadskom Vojvodinom.

"Ove sezone sam malo duže čekao, jer sam bio u priči za jedan ozbiljan francuski klub, ali to nisam uspio da realizujem, jer nisam bio zadovoljan uslovima, pa sam odbio. Na kraju sam se odlučio za Unireu, koja je bila zadovoljna mojim igrama, a prošle godine su bili maksimalno korektni prema meni. Ispoštovali su me do kraja, zadovoljan sam bio svim uslovima, pa smo lako našli zajednički jezik. Imamo dobru ekipu, ali i ostale jače u odnosu na prošlu sezonu. Cilj je da se plasiramo u plej-of, među prvih šest ekipa i upustimo u borbu za što bolji plasman", rekao je Ćuk za “Vijesti”.

Stariji od braće Ćuk (mlađi Božidar je od ljetos u francuskom Narbonu) je 2004. godine stigao u Crnu Goru iz Ljubinja. Prve dvije sezone proveo je u OK Budvi, a nakon toga šest u Budvanskoj rivijeri, odakle je stigao i do dresa reprezentacije Crne Gore. U ljeto 2012. godine je preselio u Rumuniju...

U ovogodišnjoj Evropskoj ligi, Ćuk je odigrao ili ulazio u 25 setova, i zabilježio ukupno 37 poena - 22 iz napada, 12 iz bloka i tri iz servisa.