Lenoks Luis: Protiv Klička samo za 100 miliona

Luis je naglasio da će biti spreman za pola godine ako se prihvate njegovi uslovi
144 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2013. 08:45h

Jedan od najboljih teškaša svih vremena, Britanac Lenoks Luis naglasio je da bi prekinuo devetogodišnju penziju i vratio se u ring ali samo pod uslovom da mu se isplati 100 miliona dolara. Luis je u posljednjem meču u karijeri odbranio WBC titulu pobjedom nad VItalijem Kličkom, pošto su nakon šeste runde doktori zabranili starijem od braće ukrajinskih šampiona da nastavi borbu zbog rasjekotine pored lijevog oka. Vitalij je u momentu prekida vodio na svim bodovnim listama.

Prema informacijama "Dejli mejla", Luisu je tokom borbe Vladimir Kličko - Aleksandar Povetkin, u Olimpijskom kompleksu u Moskvi ponuđeno da se vrati ringu za 50 miliona dolara, ali je Britanac odbio tu ponudu.

"Tačno je da su mi ponudili 50 miliona, ali ja sam naglasio da neću da razgovaram o povratku ispod 100 miliona dolara. Da, to je cijena za koju bih se vratio u ring i borio protiv jednog od braće Kličko. Istakao sam ponudu i sada se ona razmatra. Ja mogu biti spreman za šest mjeseci, jer nijesam prestao da održavam formu", kazao je 48 - godišnji Britanac.

On je nerijetko isticao da braća Kličko od njegovog povlačenja i nemaju pravog rivala, a Vladimir je u petak nastavio dominaciju koja traje već devet godina.

Bonus video: