Porše Luke Đurovića bio potpuno ispravan

Uprkos tim nalazima, naložene su još neke provjere, čiji bi rezultati trebalo da budu gotovi sljedeće sedmice
368 pregleda 0 komentar(a)
Luka Đurović, Foto: Ivana Komnenić
Luka Đurović, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 10.10.2013. 13:29h

Automobil “porše”, u kom je poginuo Baranin Luka Đurović, u potpunosti je bio ispravan, saopšteno je “Vijestima” iz Tužilaštva.

Isti izvor, objasnio je da to potkrijepljeno rezultatima mehaničkih analiza, koje su dostavljene tužiocu.

“Iako je riječ o novom automobilu, kako bi isključili i najmanju sumnju da je riječ o eventualnoj diverziji, naložene su dodatne analize ispravnosti automobila i rezultati su pokazali, da je vozilo bilo u savršenom stanju i sa potpuno ispravnim kočionim sistemom”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Uprkos tim nalazima, rekao je da su naložene još neke provjere, čiji bi rezultati trebalo da budu gotovi sljedeće sedmice.

Dodatne analize rađene su jer se u dijelu javnosti pojavile špekulacije da je saobraćajna nesreća ispalnirana, kako bi se likvidirao Đurović, koji je u policijskim evidencijama tretiran kao vođa najjačeg barskog klana.

Đurović je poginuo 30. septembra u saobraćajnoj nesreći na izlazu iz tunela Vrmac u Kotoru.

Dan nakon udesa, policija je utvrdila da je “porše kareru” u trenutku udara vozila njegova prijateljica Monika Martinović (18) iz Bara.

“Vijestima” je iz vrha policije tada rečeno da je djevojka tokom saslušanja u risanskoj bolnici, gdje se oporavlja od teških povreda, ispričala da se ne sjeća mnogo detalja tragedije, ali da misli da je ona bila za volanom u trenutku nesreće.

Osim toga, ljekari Hitne pomoći rekli su policiji da su Đurovića, koji je tada davao znake života, zatekli na suvozačkom mjestu i da su morali da sijeku sigurnosni pojas kako bi ga izvukli iz smrskanog vozila.

Monikin otac Goran Martinović, istoga dana kazao je "Vijestima" da je njegova kćerka u velikom šoku, da je konfuzna i da se ne sjeća većine detalja nesreće u kojoj je poginuo Đurović.

Bonus video: