Policija tužila "Budućnost" zbog neplaćenih računa za obezbjeđivanje utakmica

“Nije nam dostavljen nijedan dokaz da je Uprava policije izvršila obaveze, a morali su nam ispostaviti fakturu”
0 komentar(a)
Obezbjeđenje u SC Morača, Foto: Savo Prelević
Obezbjeđenje u SC Morača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2013. 16:58h

Advokat Nenad Guberinić osporio je u Privrednom sudu da je policija obezbjeđivala utakmice Košarkaškog kluba “Budućnost”.

Uprava policije tužila je taj klub zbog neplaćenih računa za obezbjeđenje košarkaških utakmica u iznosu oko 9.000 eura.

- Za svaku pojedinačnu utakmicu u Sportskom centru 'Morača', KK 'Budućnost' se obavezala da će platiti naknadu za obezbjeđenje utakmica, koja je predviđena ugovorom, kao i način plaćanja - kazao je advokat Femić

“Oni nisu pružili dokaze, nisu ispostavili račune, osim ugovora koji su priložili”, kazao je Guberinić.

Zamjenik zaštitnika imovinskih odnosa MUP-a Risto Femić, kazao je da je najbitnije da klub nije izmirio obaveze, koje je preuzeo potpisivanjem ugovora.

“Za svaku pojedinačnu utakmicu u Sportskom centru 'Morača', KK 'Budućnost' se obavezala da će platiti naknadu za obezbjeđenje utakmica, koja je predviđena ugovorom, kao i način plaćanja. Policija je obezbjeđivala košarkaške utakmice u ABA ligi, te čuvanje javnog reda i mira, a KK 'Budućnost' nije platio dug. Ugovorom je utvrđena obaveza da se plate pružene usluge, na žiro-račun koji je naveden u ugovoru, i to u predviđenom roku. 'Budućnost' je prihvatila ove uslove, jer ih je potpisala. Svaki ugovor je zaključen posebno za svaku utakmicu u toku 2011. i 2012. godine, tako da nije bilo potrebe da se ispostavlja račun. Zbog toga smo poslali opomenu pred podnošenje tužbe, nakon čega je MUP morao da podnese tužbu”, objasnio je Femić.

Guberinić nije sporio da su potpisani ugovori, kojima je predviđeno da se plate obaveze.

“Nije nam dostavljen nijedan dokaz da je Uprava policije izvršila obaveze, a morali su nam ispostaviti fakturu”, ocijenio je on.

Sutkinja Milica Popović zatražila je da se Guberinić direktno izjasni o tome da li je policija obezbjeđivala utakmice: “Je li pružena ova usluga? Sporite li Vi da je usluga pružena? Ako sporite, ima načina da se to dokaže. Je li odigrana utakmica ili je odložena”, pitala je sudija.

Guberinić je osporio da je policija obezbjeđivala utakmice.

I Savez duguje novac

Uprava policije je na osnovu pružanja usluga obezbjeđenja priredbi i sportskih događaja napravila i listu najvećih dužnika. Najviše novca UP po tom osnovu duguje Košarkaški klub “Budućnost”, zbog čega je i pokrenut sudski spor.

Među najvećim dužnicima je i Košarkaški savez Crne Gore, čiji je predsjednik aktuelni premijer Milo Đukanović, koji po tom osnovu MUP-u duguje 3.144 eura. Na listi dužnika nalazi se i Fudbalski klub “Lovćen”, koji na račun MUP-a još nije uplatio 883 eura duga. Novac od naplate usluga se sliva na račun državnog trezora. B. N.

Bonus video: