U lančanom sudaru na putu Podgorica - Nikšić lakše povrijeđena jedna osoba

Do nezgode došlo kada je Radoje Delibašić (32) zbog klizavog kolovoza izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu traku
191 pregleda 0 komentar(a)
udes Podgorica-Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
udes Podgorica-Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 10.10.2013. 07:14h

Nakon što je vozeći automobil iz pravca Nikšića ka Podgorici, udario u dva automobila, zatim se nekoliko puta prevrnuo i završio na krovu trećeg automobila, Nikšićanin Radoje Delibašić (32), izašao je nepovrijeđen iz udesa.

Lakše povrede zadobio je Zoran Radović (33), koji je bio za upravljačem "alfe" cetinjskih tablica, a na čijem je krovu Delibašićev automobil završio.

Nesvakidašnja saobraćajna nezgoda dogodila se juče oko 17.30 časova na magistalnom putu Nikšić - Podgorica, u mjestu Drenoštica.

"Vijesti" saznaju da je do nezgode došlo kada je Delibašić (32), koji je upravljao "opelom" nikšićkih registarskih oznaka, zbog klizavog kolovoza izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu traku.

Njegov automobil prvo je okrznuo “opel” podgoričkih tablica, za čijim je upravljačem bio Podgoričanin Janez Mirtek (53), a zatim se “zakucao” u “audi” beogradskih tablica koji je vozio iza Mirteka.

Nakon udara u “audija”, kojim je upravljao Milovan Žižić (54) iz Nikšića, automobil u kojem je bio Delibašić prvernuo se nekoliko puta, odskočio i pao na krov “alfe”u kojoj je bio Radović.

Djelovi automobila - plastika i stakla, ali i tragovi kočenja, ukazuju da se sve dešavalo u dužini od skoro 50 metara.

Zbog uviđaja, magistarala je bila zatvorena za saobraćaj do 19.45, a vozači su se preusmjeravali na zaobilazni put, preko Glave Zete.

Bonus video: