Suđenje Bujiću: Stevanović udaljena iz sudnice, a potom vrijeđala Piperovića

" Ubuduće se neću osvrtati na njene istupe, niti ću ih komentarisati”, ocijenio je Piperović
263 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2013. 18:57h

Direktorica nevladine organizacije “Braća Gojačanin”, Jovana Stevanović, udaljena je sa suđenja Šćepanu Bujiću, nakon što je počela, bez prava, da se obraća advokatu optuženog, Zoranu Piperoviću.

U nastavku suđenja za ubistvo Ljubomira i Dejana Gojačanina, Piperović je kazao da je njega i njegovog kolegu Danila Mićovića, ta djevojka najgrublje izvrijeđala u tekstu koji je objavila na Fejsbuku i čiju kopiju je dostavio sutkinji Vesni Pean.

Nakon suđenja, dok se obraćao novinarima, Stevanović mu je opet uputila uvredljive riječi, nazvavši ga “ništa čovjekom, kriminalcem i fu..arom”.

Piperović nije reagovao.

Nakon suđenja, dok se obraćao novinarima, Stevanović mu je opet uputila uvredljive riječi, nazvavši ga “ništa čovjekom, kriminalcem i fu..arom”

“Ja sam nečiji roditelj, brat, sin, a u sudnici sam profesionalac i odgovorno radim svoj posao. Niko nema pravo da me vrijeđa po društvenim mrežama. Ovo je njena bolesna promocija. Ne znam o kome se radi. Molim sud da je udalji iz sudnice, jer iznosi detalje u vezi ovog sudskog procesa, a vjerujem da nije ni čula za prezumpciju nevinosti. Nazivala me da se bavim prostitucijom, da sam učestvovao u orgijama, te da treba da se zbog mene stidi Advokatska komora”, kazao je Piperović.

Stevanović je slušala obraćanje Piperovića, a zatim reagovala sa mjesta u sudnici gdje se nalazila porodica Gojačanin.

“Apsolutno je tako. Možda vam je kćerka učestvovala u orgijama. Sram vas bilo. Stidite se”, kazala je Stevanović. Nakon toga, sutkinja Pean naredila je policiji da Stevanović udalje iz sudnice, “jer nema pravo da se obraća bilo kome i govori”.

Mićović je u sudnici rekao da je ubistvo braće tragedija za obje porodice, ali da je on profesionalac i da ima obavezu da zaštiti sebe i svog klijenta.

Rekao je da ga ne zanima šta se objavljuje na društvenim mrežama, jer prezire osobe koje tako pišu.

Punomoćnik porodice Gojačanin, advokat Srđan Lješković, kazao je da je Stevanović taj tekst napisala u svoje ime i da nema veze sa sudskim procesom.

Stevanović je na Fejsbuku, između ostalog, napisala da Piperović i Mićović imaju karijere “kojih bi se sramila svaka Advokatska komora”.

Facebook stranica posvećena braći Gojačanin

“Oboje kao tužioci smenjeni, jedan kao javni, drugi kao državni, oboje poznati po svojim dijelovanjem u vodama u kojima ni osuđenik na smrt ne bi poželeo da se udavi. Patologijom kakva je Mićović Danilo ne želim da se bavim, ali rećiću da sam ranije kroz javnu pojavu Piperovica znala da je on od moralnih načela operisan, a da mu ni IQ nije na zavidnom nivou... Mene je sramota da bilo kakve izjave dajem bilo kome rame u rame sa dvoje ljudi koji brane optuzenog za genocid, jer smatram da dve moralne gromade poput Mićovića i Piperovica, zaslužuju onoliko prostora koliko svi njihovi ljudski nedostaci ne mogu ući u kadar, te bi bilo nekorektno sa moje strane da im oduzimam prostor u kome prezentuju svoja skupocena odela stečena na tuđoj muci...”, navodi se u njenom tekstu na FB-u.

Piperović je nakon prvog dana suđenja, rekao da se u sudnici pokazalo da “đavo nije toliko crn”, kolikim su ga mediji predstavljali: “Treba sa ovog mladića (Bujića) skinuti oreol zvijeri”, kazao je on tada.

Prema navodima optužnice, Bujić je 15. februara sa više hitaca usmrtio braću Gojačanin u bilijar klubu "Mr Oto" u Baru.

Nakon ubistva, do 17. februara bio je u bjekstvu, kada je u ranim jutarnjim satima uhapšen.

U odbrani, koju je iznio prekjuče u Sudu, kazao je da nije namjeravao nikoga da ubije, ali da je “pucao iz straha da ne budem napadnut”.

“Iskreno mi je žao što se sve desilo, ali od ovoga ne bi bilo ništa da Ljubomir nije došao za moj sto da me vrijeđa i provocira. Nisam imao namjeru nikog da ubijem", rekao je Bujić.

Advokat Lješkovićje rekao da je okrivljeni zapravo zvjerski i hladnokrvno izvršio dvostruko ubistvo

Advokat Lješkovićje rekao da je okrivljeni zapravo zvjerski i hladnokrvno izvršio dvostruko ubistvo.

“Nakon što sam odgledao video snimke, mogu reći da je Bujić iz revolvera ispalio hice, usmrtivši dva mladića koji su bili nenaoružani”, kazao je punomoćnik.

Zvala me je nedavno da zastupam njenu NVO

Advokat Piperović je “Vijestima” u telefonskom razgovoru, rekao da ga je Jovana Stevanović u avgustu pozvala da bude pravni zastupnik NVO “Braća Gojačanin”.

“Ovo sam kazao u sudnici da javnost vidi o kakvoj se osobi radi. Ovakvo njeno obraćanje javnosti preko društvene mreže samo unosi zlu krv i najviše nanosi štetu porodici Gojačanin. Ubuduće se neću osvrtati na njene istupe, niti ću ih komentarisati”, ocijenio je Piperović.

„Tražio je da me protjeraju iz države”

Stevanović je rekla da ona, kao direktor NVO, ima pravo da prati bilo koji sudski proces.

“Kao izvršni direktor NVO, imam pravo da komentarišem sudiju, advokate, okrivljene i optužene, kao i sve ostale... S obzirom šta su sve rekli u sudnici o meni, a što je snimljeno, ima dovoljno dokaza da protiv advokata Mićovića i Piperovića podnesem krivičnu prijavu, odnosno tužbu”, izjavila je Stevanović.

Ona je rekla da je šokantno što, “pored niza sopstvenih dijagnoza koje je stavio ispod mog imena”, Piperović u sudnici pozvao državu da je protjeraju iz zemlje.

“Elem, pored protezanja nacionalne note, ističem da će za to odgovarati, jer podržava nečasne namjere porodice ubice ka meni i mom djetetu, poziva na linč i kako je njegovo delovanje bezumno, poziva državu na još jedan u nizu bezumnih poteza. Ovo je moja zemlja, kolektivnu svijest i čast u nesreći crnogorskog naroda, oprala sam ja, a ne on. Svojim građanskim časom svijesti zadužila sam građane Crne Gore da izađu na ulice, blokiraju granicu ukoliko dotični povuče raspoložive veze da mu pomognu u namjeri”, saopštila je Stevanović.

Niko od svjedoka se nije pojavio

Uprkos brojnim dešavanjima u sudnici i van nje, suđenje Šćepanu Bujiću je odloženo, jer se niko od pozvanih svjedoka nije odazvao sudskom pozivu. Zbog toga je Pean nastavak suđenja zakazala za 22. oktobar.

Sutkinja je rekla da je jedino Dejan Janković primio poziv da svjedoči, ali se on nije odazvao sudskom pozivu. Vuku Radosavoviću nije uručen poziv, dostava je pokušana, ali niko nije podigao pošiljku. Filipu Iveziću je sudski poziv ostao neuručen, jer je otišao da radi na brodu. Poziv takođe nije uručen ni svjedokinji Đorđiji Majkovskoj Andrijani.

Galerija

Bonus video: