Bar: Bačena bomba na kuću Žarka Milića

"Eksplozija se desila oko pola noći, naloženo je vještačenje... Uzeti su uzorci, poslati su na vještačenje u Forenzički centar"
108 pregleda 21 komentar(a)
Žarko Milić, Foto: Radomir Petrić
Žarko Milić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 08.10.2013. 14:00h

Nepoznati počinilac bacio bombu na porodičnu kuću Baranina Žarka Milića u noći između ponedjeljka i utorka.

U eksploziji koja je veoma uznemirila mještane, srećom nije bilo posljedica po život Milića koji je u tom trenutku bio sam u kući.

Na pročelju kuće razbijena su sva stakla, velika šteta je pričinjena i automobilu koji je bio u dvorištu.

Na lice mjesta odmah su izašli službenici barske policije, dok je u jutarnjim satima izašao i sudski vještak. Prema prvim indicijama, u dvorište kuće Milića ubačena je improvizovana eksplozivna naprava manje snage.

"Eksplozija se desila oko pola noći, naloženo je vještačenje, a na lice mjesta je izašao i sudski vještak pirotehničar. Uzeti su uzorci, poslati su na vještačenje u Forenzički centar", kazala je „Vijestima“ zamjenik Osnovnog tužioca u Baru Irena Rajković po čijem je ovlašćenju barska policija obavila uviđaj.

Žarko Milić je bio ogorčen, smatra da dio krivice za napad snose neodgovorni službenici MUP-a nezvaničnim izjavama medijima u kojima su njegovi sinovi dovođeni u vezu sa pređašnjim eksplozijama u komšiluku.

Na pročelju kuće razbijena su sva stakla, velika šteta je pričinjena i automobilu koji je bio u dvorištu

"Legao sam u 22 sata, nešto oko ponoći čula se jaka eksplozija. Ja sam skočio i izašao, vidio sam haos. Stakla polomljena na ljetnjoj kuhinji, garaži sa obje strane", kazao je Milić.

Policija je, kaže, došla odmah po njegovoj prijavi, „nemam riječi za to, odmah su reagovali, tu nemam primjedbi“.

"Nijesam nikoga prijavio policiji, da sumnjam na nekog. Ne plašim se, neka bace 50 bombi ako hoće. Uzeli su mi pištolj koji je pod dozvolom, a ja bih toga stigao sinoć da mi je bio pištolj tu. Za sada neću uzimati advokata, ja ću sam da se branim", rekao je Milić.

Bonus video: