Voljela bih da ima što više projekata kao što je TQ Plaza

U specijalnom tužilaštvu saslušana Milena Marović-Bogdanović, menadžerka Opštine Budva i kćerka potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića
312 pregleda 38 komentar(a)
Milena Marović, Foto: Vuk Lajović
Milena Marović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.10.2013. 06:58h

Milena Marović Bogdanović, kazala je juče “Vijestima” da bi voljela da projekata - poput izgradnje TQ Plaze, bude što više, jer su oni doprinijeli kompletnoj državi.

Kćerka potpredsjednika DPS-a Svetora Marovića, saslušana je juče u specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal, u slučaju raspodjele poslovnih i stambenog prostora unutar centra TQ Plaza u Budvi - zajedničkog posla Opštine i kompanije „Trejd junik“.

Marović-Bogdanović “Vijestima” je rekla da je zamjenicu specijalne tužiteljke Lidiju Vukčević, obavijestila da nije bila na funkciji menadžera Opštine Budva, kada je započet taj projekat.

“Nisam obavljala funkciju menadžera grada kada je započet projekat. Svakako bi podržala sve investicije koje donose dobro Budvi, a sigurna sam da je ovaj projekat doprinio, ne samo Budvi, već i Crnoj Gori. Voljela bi da takvih projekata bude što više”, rekla je ona nakon saslušanja.

Osim aktuelne menadžerke Opštine Budva i supruge gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića, u specijalnom tužilaštvu saslušana je i glavna administratorka Snežana-Žana Šćepanović.

Vukčevićeva je prvo saslušala glavnu administratorku Opštine Budva, a Marović-Bogdanović je u zgradu tužilaštva ušla oko 13 časova, u pratnji vozača.

- Svakako bi podržala sve investicije koje donose dobro Budvi, a sigurna sam da je ovaj projekat doprinio, ne samo Budvi, već i Crnoj Gori - kazala je Marović-Bogdanović

U specijalnom tužilaštvu danas će se nastaviti nova saslušanja, a, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, u planu je da se sasluša još najmanje osam svjedoka.

Zamjenicu specijalne tužiteljke Vukčević, posebno interesuje aneks 3 ugovora, zaključenog 11. novembra 2010. između Opštine i “Trejd junika”, kada je Marović-Bogdanović već bila na funkciji.

Tim aneksom definisana je raspodjela izgrađenog prostora unutar luksuznog apartmansko-komeracijalnog – poslovnog centra „TQ Plaza“ u centru grada.

Specijalna tužiteljka za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Đurđina-Nina Ivanović rekla je prije dva dana “Vijestima” da u slučaju “TQ plaza” istraga još nije otvorena.

“Povodom izgradnje TQ Plaze i poslovnog odnosa sa 'Trejd junikom', Specijalno tužilaštvo je još ranije, u saradnji sa policijom, počelo istraživanje. Izviđaj još traje i u njegovoj daljoj fazi planirano je sprovođenje određenih radnji. O detaljima našeg plana i redosljedu preduzimanja pojedinačnih radnji ne mogu govoriti”, kazala je Ivanović.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz tužilaštva, istraga nije otvorena ni protiv jedne osobe pojedinačno.

Tužioci će, tokom izviđaja, procjenjivati da li će neki od njih biti saslušani u svojstvu građanina ili u svojstvu svjedoka. Budvanska policija, koja je uključena u cijeli izviđaj, kako je “Vijestima” potvrđeno, još prije godinu predala je tužiteljki kompletnu dokumentaciju koju je prikupila, ali od tada nijesu traženi naknadni papiri vezani za “TQ Plazu”.

Tužilaštvu je posebno, kako “Vijesti" nezvanično saznaju, interesantna službena zabilješka na osnovu koje je tadašnji gradonačelnik Rajko Kuljača potpisao sporni aneks ugovora, poslije čega se našao na meti budvanske opozicije. Oni tvrde da je upravo tim aneksom napravljena milionska šteta Opštini. I vještak finansijske struke, kojeg je angažovalo tužilaštavo, procijenio je da je raspodjelom prostora unutar “TQ Plaze” napravljena milionska šteta.

Priča o “TQ Plazi” počela je prije šest i po godina, kada je Opština sa kompanijom zaključila ugovor o izgradnji na desetine miliona eura vrijednog centra. Opština je u cijeli posao ušla sa davanjem zemljišta i oslobađanjem komunalija, a zauzvrat je dobila četvrtinu poslovnog i garažnog prostora. Prema ugovoru, “Trejd junik” je bio u obavezi da izgradi 10.000 kvadrata garažnog i poslovnog prostora pored gradske Pošte 1 i preda u vlasništvo lokalnoj upravi.

Sporni ankes ugovora Opština je sa “Trejd junikom” zaključila 11. novembra 2010, i kako tvrde u lokalnoj opozciji, umjesto poslovno-stambenog prostora od 4.542 kvadrata u centru, grad je dobio prostor u garaži, koji se odnosi na nekih 119 parking mjesta.

U Opštini su u više navrata javno isticali da je cijeli posao sa “Trejd junikom” zakonit i da je lokalna uprava uvećala svoju imovinu.

Ujak prijetio novinarima “Vijesti”, Milena sigurna da je imao razloga za to

Čovjek koji se predstavio kao ujak Milene Marović-Bogdanović - Đorđije Prelević, juče je ispred zgrade tužilaštva prijetio novinarima Nezavisnog dnevnika “Vijesti” i TV “Vijesti”, tražeći da ne prilaze njegovoj sestričini.

“Ne smijete joj prilaziti, a ako joj priđete imaćete problema sa mnom. Tražite od tužilaštva da vam kažu zašto ste i na osnovu čega dobili informaciju da je ona danas privedena. Ko je vama dao informaciju u tužilaštvu? Prema tome vi intervju i informacije tražite od tužilaštva, a ne od nje. Njoj nemojte da se primičete, ja to ne dozvoljavam”, rekao je Prelević.

Na pitanje ko je on i zašto prijeti novinarima, rekao je da je Milena “njegovo dijete i da ne dozoljava da ona daje intervju”.

“Ona je moja dijete, ja sam njen ujak, Prelević Đorđije”, rekao je on.

Marović - Bogdanović je komentarišući verbalni napad njenog ujaka na navinare, rekla da je sigurna da postoji neki razlog za njegovu takvu reakciju. “Ako ništa drugo, možda sumnja da neke vaše kolege ne interesuje istina nego moje prezime”, rekla je ona.

Bonus video: