Benksi od oktobra na ulicama Njujorka

Ulaz na Benksijevu njujoršku uličnu izložbu “Better Out Than In” je slobodan i otvoren za sve, pod uslovom da stignu na vrijeme
0 komentar(a)
Benksi, Foto: Arthostage.com
Benksi, Foto: Arthostage.com
Ažurirano: 08.10.2013. 18:19h

Britanski ulični umjetnik Benksi u oktobru će raditi na ulicama Njujorka, a njegov novi projekat zainteresovao je veliki broj ljubitelja “street arta”.

Ulaz na Benksijevu njujoršku uličnu izložbu “Better Out Than In” je slobodan i otvoren za sve, pod uslovom da stignu na vrijeme. Ideja za naziv projekta preuzeta je od impresioniste Pola Sezana, koji je tvrdio da slike naslikane u studiju nikada neće biti dobre kao one slikane u prirodi.

Njujorška izložba ovog umetnika, koji je nesvakidašnju karijeru započeo u rodnom Bristolu, može da se prati preko sajta Banksy.co.uk.

Benksi nikada nije otkrio svoj identitet. Radi u tajnosti, a preko interneta objavljuje gdje je osvanulo njegovo novo djelo. Zainteresovani potom kreću u potragu za novim radom. Kada ga pronađu, vijest šire dalje preko društvenih mreža. Poznat je po duhovitim grafitima i porukama protiv establišmenta. Neki njegovi radovi su skidani sa zidova i prodavani na na aukcijama za više stotina hiljada dolara.

Publika je imala priliku da čuje Benksija kako govori u njegovom filmskom debiju “Exit Through The Gift Shop”, koji je prije tri godine prikazan na Sandensu.

Bonus video: